Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί θέλουν ο Κάρολος να παραχωρήσει τον τίτλο του Διαδόχου στον Ουίλιαμ

Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί θέλουν ο Κάρολος να παραχωρήσει τον τίτλο του Διαδόχου στον Ουίλιαμ Facebook Twitter
0

Σχεδόν οι μισοί Βρετανοί πιστεύουν πως ο πρίγκιπας Κάρολος πρέπει να παραχωρήσει τον τίτλο του διαδόχου του θρόνου στον μεγαλύτερο γιο του, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ .

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Independent, το 46% θέλει ο Κάρολος να παραιτηθεί από διάδοχος και να επιτρέψει στον Δούκα του Κέμπριτζ να διαδεχθεί την Ελισάβετ, όταν η βασίλισσα πεθάνει. 

Το 24% αντιτίθεται «πολύ» ή «αρκετά» σε μια τέτοια εξέλιξη, ενώ το 29% από τα 1500 άτομα που ρωτήθηκαν δεν εξέφρασε γνώμη στο ζήτημα

Επίσης, σε περίπτωση που τελικά ο Κάρολος διαδεχθεί την Ελισάβετ, μόλις το 20% θέλει η σύζυγος του, η Καμίλα, που σήμερα έχει τον τίτλο της δούκισσας της Κορνουάλης, να πάρει τον τίτλο της βασίλισσας. 

Ο Κάρολος είναι ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου που έχει τον συγκεκριμένο τίτλο για τα περισσότερα χρόνια στη βρετανική ιστορία.

Τον απέκτησε σχεδόν 67 χρόνια πριν, το 1952, όταν πέθανε ο παππούς του, ο βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος και η μητέρα του Κάρολου, η Ελισάβετ, έγινε αρχηγός του βρετανικού κράτους. 

Παρά την επιθυμία των Βρετανών δε φαίνεται πιθανό αυτή τη στιγμή ο Κάρολος να παραιτηθεί από το δικαίωμα να γίνει βασιλιάς.  

Μιλώντας τον Νοέμβριο στο BBC, λίγο πριν τα 70ου γενέθλια ο Κάρολος αναφέρθηκε στην προοπτική ναγίνει αρχηγός του κράτους. Επέμεινε πως δε θα αναμειγνύεται στην πολιτική και παραδέχθηκε πως «δε θα μπορώ να κάνω αυτά που έκανα ως διάδοχος».

Στο παρελθόν ο Κάρολος έχει δεχθεί κριτική επειδή έχει εκφράσει δημοσία τις απόψεις του για ζητήματα όπως το περιβάλλον και η αρχιτεκτονική, σε αντίθεση με την Ελισάβετ που είναι γνωστό πόσο αυτοπειθαρχία έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ώστε να μην εκφράζει τις προσωπικές της απόψεις, στο όνομα της ουδετερότητας που πρέπει να έχει ο αρχηγός του κράτους. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ