Τραμπ: Με αργό ρυθμό η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία

Τραμπ: Με αργό ρυθμό η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε και πάλι σήμερα ότι η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία θα είναι «αργή».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει νικηθεί, γεγονός που δικαιολογεί την απόφαση που έλαβε.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει πρακτικά εξαλειφθεί. Θα στέλνουμε με αργό ρυθμό τους στρατιώτες μας στο σπίτι, ώστε να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους, πολεμώντας ταυτόχρονα ό,τι απέμεινε από το Ισλαμικό Κράτος», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.


Περίπου 2.000 άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στη βόρεια Συρία, για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές και να εκπαιδεύσουν τις τοπικές δυνάμεις, στις περιοχές που ανακαταλαμβάνονται από το ΙΚ.

«Αν κάποιος άλλος πέραν του Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει αυτό που κάνω εγώ στη Συρία (...) θα είχε ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας», έγραψε ο Τραμπ τονίζοντας ότι «τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα απ' όσο είχα προβλέψει».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε και σε αυτούς που του ασκούν κριτική κάνοντας  λόγο για «αποτυχημένους στρατηγούς που δεν μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους» πριν αναλάβει εκείνος, αλλά και για ψευδείς ειδήσεις.  


Την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ήδη δηλώσει ότι η αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από την περιοχή θα είναι «αργή και πολύ καλά συντονισμένη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM