Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 22 νεκροί εξαιτίας τροπικής καταιγίδας

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 22 νεκροί εξαιτίας τροπικής καταιγίδας Facebook Twitter
EPA
0

Το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ουσμάν από τις Φιλιππίνες και οι κατολισθήσεις και πλημμύρες που προκάλεσε, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους. 

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα αγοράκι 3 ετών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Έντγκαρ Ποσάντας.

Τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν ή καταπλακώθηκαν από λάσπες και χώματα. Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στις περιφέρειες Μπικόλ και Βισάγιας, στα ανατολικά.

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 22 νεκροί εξαιτίας τροπικής καταιγίδας Facebook Twitter
EPA
Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 22 νεκροί εξαιτίας τροπικής καταιγίδας Facebook Twitter
EPA

Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των δεκάδων αγνοούμενων.

Σύμφωνα με τοπική υπηρεσία της περιοχής Μπικόλ, στα νότια του νησιού Λουζόν, έχουν αναφερθεί 38 θάνατοι αλλά ο αριθμός αυτός δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να επιβεβαιωθεί.

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 22 νεκροί εξαιτίας τροπικής καταιγίδας Facebook Twitter
EPA

«Το μεγαλύτερο μέρος των πληγεισών περιοχών βρίσκεται κάτω από τα νερά. Στέλνουμε στρατό και φουσκωτά για να βοηθήσουμε τις οικογένειες», είπε ο Κλαούντιο Γιουκότ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Μπικόλ, διευκρινίζοντας ότι σε ορισμένες περιοχές τα νερά φτάνουν μέχρι τις στέγες των σπιτιών.

«Ο άνεμος δεν ήταν ισχυρός, αλλά προκλήθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις», εξήγησε ο Ποσάντας.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες επιβάτες παραμένουν αποκλεισμένοι σε λιμάνια, αεροδρόμια και λεωφορειακούς σταθμούς. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες 24 ώρες, κυρίως στις βόρειες Φιλιππίνες.

Περίπου 20 τυφώνες ή τροπικές καταιγίδες πλήττουν κάθε χρόνο το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους.

Ο τυφώνας Χαϊγιάν, τον Νοέμβριο του 2013, ήταν ο φονικότερος στην ιστορία της χώρας, καθώς άφησε πίσω του 7.350 νεκρούς ή αγνοούμενους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ