Κοινωνικός λειτουργός άφησε αθόρυβα 11 εκατ. δολάρια σε δομές για παιδιά

Κοινωνικός λειτουργός άφησε αθόρυβα 11 εκατ. δολάρια σε δομές για παιδιά Facebook Twitter
0

Ένας κοινωνικός λειτουργός, ο Alan Naiman, που πέθανε φέτος στο Σιάτλ, άφησε περιουσία 11 εκατομμυρίων δολαρίων σε δομές για παιδιά.

Παρότι ήταν γνωστός για την γενναιοδωρία του, κανείς δεν πίστευε πως ο Naiman, ο οποίος ζούσε με υποδειγματική ταπεινότητα, είχε στην κατοχή του τόσα πολλά χρήματα. 

«Νομίζω πως ήταν σοκ για όλους, εννοώ πραγματικό σοκ το γεγονός πως είχε τόσα πολλά λεφτά για να δώσει», ανέφερε η φίλη και συνάδελφος του Mary Monahan. 

Λίγο αφότου ο Naiman είχε διαγνωστεί με καρκίνο, της είχε ανακοινώσει πως θα διαθέσει όλα τα χρήματά του σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. 

«Ο κόσμος θα εκπλαγεί από το ποσό», της είχε πει. Ο Naiman πέθανε φέτος τον Ιανουάριο σε ηλικία 63 ετών. 

Πριν 30 χρόνια είχε εγκαταλείψει μια επικερδή καριέρα στον τραπεζικό τομέα για να ασχοληθεί με την κοινωνική εργασία. Πέρα από την περιουσία που κληρονόμησε από τους γονείς του αποταμίευε και επένδυε συστηματικά. 

Παράλληλα έκανε δύο ή τρεις δουλείες και μισούσε να έχει χρέη. 

Έξι τοπικές οργανώσεις θα μοιραστούν το ποσό. Αυτές είναι οι Childhaven, Little Bit Therapeutic Riding Center, Make-A-Wish Alaska and Washington, Odessa Brown Children's Clinic, Treehouse and WestSide Baby.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM