Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά σε διαδηλώσεις στη Γάζα

Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά σε διαδηλώσεις στη Γάζα Facebook Twitter
EPA
0

Ένας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών σε σημερινές διαδηλώσεις στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Ο 26χρονος Καράμ Φαγιάντ σκοτώθηκε και 6 ακόμη Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από αληθινά πυρά που χρησιμοποίησε ο ισραηλινός στρατός εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών που για άλλη μία Παρασκευή συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.

«Οι στρατιώτες κατέφυγαν στη χρήση αληθινών πυρών ενώ ήρθαν αντιμέτωποι με 5.000 διαδηλωτές, μερικοί εκ των οποίων πέταξαν πέτρες και χειροβομβίδες», τόνισε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Πρόσθεσε ότι δύο Παλαιστίνιοι διαδηλωτές διέσχισαν για σύντομο διάστημα το φράκτη ασφαλείας, πριν επιστρέψουν στην Γάζα.

Από την 30η Μαρτίου και την έναρξη της κινητοποίησης που αποκαλείται «Πορεία της Επιστροφής», τουλάχιστον 240 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών.

Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στα πολύμηνα επεισόδια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM