Ληστεία με μαχαίρια σε εκκλησία της Βιέννης - Πέντε τραυματίες

Ληστεία με μαχαίρια σε εκκλησία της Βιέννης - Πέντε τραυματίες Facebook Twitter
0

Άγνωστοι επιτέθηκαν με μαχαίρια σε εκκλησία της Βιέννης, κρατώντας ομήρους 15 μοναχούς, για περίπου τρεις ώρες, το απόγευμα της Πέμπτης. Οι δύο δράστες έδεσαν και λήστεψαν τα θύματά τους, τραυματίζοντας πέντε άτομα.

Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση (νωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 12 τραυματίες).

Η επίθεση ξεκίνησε στις 13:30 μ.μ τοπική ώρα και, σύμφωνα με την εφημερίδα Kronen Zeitung, δύο ένοπλοι εισέβαλαν στην καθολική εκκλησία της Maria Immaculata, του μοναστηριού του Στρέμπερσντορφ, από όπου ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Οι αρχές κάνουν λόγο για ληστεία που κράτησε «αρκετές ώρες». Ένας από τους δράστες φέρεται να αφαίρεσε τιμαλφή και μετρητά από δεκαπέντε μοναχούς που είχε δέσει νωρίτερα με τον συνεργό του. Πέντε από τα θύματα που αντιστάθηκαν στους ληστές βρέθηκαν μαχαιρωμένα και ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Στη συνέχεια, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή ενώ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η αστυνομία ενημερώθηκε «πολύ αργά». Όταν οι αξιωματικοί έφτασαν στο σημείο, εντόπισαν δεμένους τους μοναχούς. Η αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης και εκτιμά πως πρόκειται για υπόθεση ληστείας. 

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που θεωρούνται άκρως επικίνδυνοι. Στην επιχείρηση συμμετέχουν κλιμάκια των ειδικών δυνάμεων "Cobra".

Εκτός από τις δυνάμεις εδάφους, αστυνομικά ελικόπτερα πετούν σε χαμηλό υψόμετρο σε αναζήτηση των ληστών. 

«Περίπου στη 1:30 μ.μ, δύο άγνωστοι δράστες λήστεψαν αρκετούς μοναχούς στην εκκλησία της Παρθένου Μαρίας στο Στρέμπερσντορφ. Η επίθεση διήρκεσε αρκετές ώρες και, περίπου στις 16:17μ.μ, συνάδελφοί μας εντόπισαν δεμένα θύματα, κάποια σοβαρά τραυματισμένα», έγραψε στο Twitter η αστυνομία της Βιέννης. 

Από τη μονή εκτιμάται πως λείπουν αντικείμενα αξίας και λεπτομερής καταγραφή θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες.

Από τις περιγραφές των μοναχών, ο ένας από τους δύο δράστες έχει ύψος περίπου 1,80μ. ενώ και οι δύο ληστές μιλούσαν «σπαστά» γερμανικά. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM