Καραϊβική: Διασώθηκαν ναυαγοί μετά από 20 μέρες στη θάλασσα

Καραϊβική: Διασώθηκαν ναυαγοί μετά από 20 μέρες στη θάλασσα Facebook Twitter
Twitter - James Van Fleet
0

Δύο ψαράδες, εγκλωβισμένοι στο σκάφος τους για σχεδόν τρεις εβδομάδες, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από διερχόμενο κρουαζιερόπλοιο στην Καραϊβική. 

Το γεγονός μετέδωσε το CNN επικαλούμενο τον Ted Miller, εκπρόσωπο της Royal Caribbean International, εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο που πραγματοποίησε τη διάσωση. 

Την Παρασκευή, μέλη του πληρώματος του EMPRESS OF THE SEAS, εντόπισαν τους δύο ναυαγούς στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στο Γκραντ Κέιμαν και την Τζαμάικα. 

Ο εντοπισμός τους έγινε τυχαία καθώς το πλοίο της RCI είχε αναγκαστεί να αλλάξει πορεία εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ωστόσο, η κινητοποίηση ήταν άμεση. 

Το βράδυ της Παρασκευής έγιναν αντιληπτά από το πλήρωμα του πλοίου σινιάλα με φακό. Το πλοίο μείωσε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς το σημείο. 

Τα κέντρα διάσωσης του Γκραντ Κέιμαν και της Τζαμάικα αδυνατούσαν να στείλουν βοήθεια και έτσι το πλοίο κατέβασε μια δική του σωσίβια λέμβο για να ανασύρει τους ναυαγούς.

Τις πρώτες βοήθειες στους διασωθέντες έδωσε ο γιατρός του πλοίου. 

Οι ναυαγοί ήταν ψαράδες που αρχικά είχαν αποπλεύσει από την Κόστα Ρίκα. Είχαν διανυκτερεύσει στο σκάφος τους, το οποίο παρασύρθηκε από το σημείο που ψάρευαν εξαιτίας κακών καιρικών συνθηκών. 

Στην προσπάθειά στους να επιστρέψουν στη βάση τους ξέμειναν από καύσιμα. 

Ο James Van Fleet, επικεφαλής μετεωρολόγος της εταιρείας, ανέβασε στο Twitter περισσότερες λεπτομέρειες από τη διάσωση. 

 

Έγραψε πως οι ψαράδες ανέφεραν στο πλήρωμα πως είχε φαγητό και νερό μόνο για μια εβδομάδα. Το βασικό θέμα ήταν το νερό ενώ προσπαθούσαν να ψαρεύουν για να τρώνε. 

Ο ένας από τους δύο ήταν τόσο αδύναμος που δεν μπορούσε να προχωρήσει. 

Οι δύο ναυαγοί αποβιβάστηκαν στην Τζαμάικα για περαιτέρω νοσηλεία. Τα μέλη του πληρώματος τους έδωσαν 300 δολάρια για να αγοράσουν ρούχα και τρόφιμα. 

«Αν δεν είχαμε αλλάξει πορεία για βρούμε καλύτερο καιρό, δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ εγκαίρως στο σημείο. Μερικές φορές χρειάζεσαι λίγη τύχη για να γίνει το θαύμα», έγραψε ο James Van Fleet στο Twitter. 

Mε πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ