ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ραδιοφωνικός παραγωγός έσωσε ακροατή που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

Ραδιοφωνικός παραγωγός έσωσε ακροατή που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας Facebook Twitter
0

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Iain Lee κράτησε στον αέρα της εκπομπής του έναν ακροατή που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, μέχρι να τον εντοπίσουν οι αρχές. 

Ο ακροατής, που μιλούσε ασυνάρτητα και μπέρδευε τα λόγια του, εξομολογήθηκε πως έπασχε από μετατραυματικό άγχος και κατάθλιψη και αποκάλυψε ότι βρισκόταν «σε έναν δρόμο κοντά σε ένα κλαμπ». 

«Θέλω να πεθάνω, Iain», είπε ο Chris στον παραγωγό, ενώ νωρίτερα του είχε παραδεχθεί πως είχε πάρει ένα «κοκτέιλ ουσιών». 

«Σταμάτα μαν, ξέρω πως θες να πεθάνεις αδερφέ, αλλά σε αγαπάω. Σε αγαπάω. Μπορεί να θες να πεθάνεις, αλλά μπορούμε να μιλήσουμε για αυτό αύριο.» 

Όσο του μιλούσε προσπαθούσε να μάθει το που είναι και το πώς μοιάζει, ενώ η παραγωγός της εκπομπής τροφοδοτούσε με λεπτομέρειες τις αρχές που έκαναν αγώνα για να εντοπίσουν τον Chris. 

Ο ακροατής, που είπε πως ήταν γύρω στα 60 και άκουγε την εκπομπή του Lee για περίπου ένα χρόνο, ανέφερε πως ήταν κοντά σε ένα κλαμπ στο Πλίμουθ. 

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ο Chris σώπαινε και η ανησυχία του Lee για την ακεραιότητά του μεγάλωνε. «Που είναι το ασθενοφόρο; Χριστέ μου, έλα τώρα», ακούστηκε να λέει ο Lee. 

«Ό,τι και αν έγινε, σου υπόσχομαι πως μπορεί να διευθετηθεί. Σου εγγυώμαι πως ότι και αν έγινε, μπορεί να διευθετηθεί. Και ας μην είναι εύκολο.» 

«Αυτό είναι φρικιαστικό», είπε ο Lee σε κάποιο σημείο όταν ο Chris σιώπησε. «Μπορεί να με ακούσει κάποιος; Ναι, με ακούει κανείς;» 

Τελικά ένα μουρμουρητό από την άκρη της γραμμής επιβεβαίωσε πως ο Chris ήταν ακόμα ζωντανός. 

Μετά από 27 λεπτά η αστυνομία επιβεβαίωσε πως εντόπισε τον άνδρα. O Lee ξέσπασε σε κλάματα. 

«Καταφέραμε να τον κρατήσουμε στην γραμμή, να μας περιγράψει πώς έμοιαζε και τι φορούσε, να καταλάβουμε που ήταν και να στείλουμε ένα ασθενοφόρο και ένα περιπολικό να τον βρουν. Τον κρατήσαμε στο τηλέφωνο για περίπου 30 λεπτά ενώ τον καταλαβαίναμε με ολοένα μεγαλύτερη δυσκολία», έγραψε μεταξύ άλλων ο Iain Lee στο Twitter. 

«Κατά τις μεγάλες περιόδους σιωπής πίστεψα πως είχε πεθάνει. Γαμώτο, ήταν έντονο και στενάχωρο. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πραγματικά ευελπιστώ πως θα τα καταφέρει.» 

Ο 45χρονος κωμικός Iain Lee, συχνά τοποθετείται για τα δικά του θέματα ψυχικής υγείας, ανάμεσα στα οποία το πώς βίωσε τις δικές του αυτοκτονικές τάσεις μετά την ολοκλήρωση αγωγής με αντικαταθλιπτικά.

Ο Kevin Morley, αστυνομικός επιθεωρητής Ντέβον και Κορνουάλης, ευχαρίστησε τον παραγωγό με ένα tweet προσθέτοντας πως ένα τέτοιο τηλεφώνημα είναι τυπικό για την Αστυνομία κατά τον Δεκέμβριο, έναν δύσκολο μήνα για πολλούς. «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τον καθοδηγήσουμε σε μακροχρόνια φροντίδα», πρόσθεσε.   

Η είδηση διαδόθηκε πολύ γρήγορα στο Twitter. Ο επίσημος ενημερωτικός λογαριασμός της Βρετανικής Αστυνομίας, Police Community, αναπαρήγαγε την είδηση παραποιώντας ελαφρά τους στίχους του διάσημου κομματιού των Indeep. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM