Φρίκη στο Μαρόκο με βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό τουρίστριας: «Θέλημα του Αλλάχ»

Φρίκη στο Μαρόκο με βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό τουρίστριας: «Θέλημα του Αλλάχ» Facebook Twitter
0

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας δήλωσαν ότι έχουν στην κατοχή τους βίντεο που καταγράφει τη δολοφονία μιας από τις δυο Σκανδιναβές τουρίστριες στο Μαρόκο.

«Η ΡΕΤ (υπηρεσία πληροφοριών) επιβεβαιώνει ότι ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο δείχνει τη δολοφονία μιας από τις δύο γυναίκες που σκοτώθηκαν στο Μαρόκο», ανέφεραν οι αρχές σύμφωνα με το  Al Jazeera.

Το βίντεο φέρεται να δείχνει μια γυναίκα να ουρλιάζει ενώ ένας άνδρας κόβει το λαιμό της με μαχαίρι κουζίνας και ο εκτελεστής φέρεται να δηλώνει πως η πράξη του «είναι θέλημα του Αλλάχ».

Τα σώματα των γυναικών, της 24χρονης Δανής Λούιζα Τζέσπερσεν και της 28χρονης Nορβηγής Μάρεν Γιούλαντ, βρέθηκαν τη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή σε έναν δημοφιλή προορισμό πεζοπορίας.

Οι μαροκινές αρχές ανακοίνωσαν στη συνέχεια ότι οι τέσσερις ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο σκανδιναβών τουριστριών στο Όρος Άτλας είχαν δώσει όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος πριν διαπράξουν τους φόνους.

Φρίκη στο Μαρόκο με βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό τουρίστριας: «Θέλημα του Αλλάχ» Facebook Twitter
Οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες για το στυγερό διπλό έγκλημα

Η αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη έναν ύποπτο στο Μαρακές που φέρεται να ανήκει σε μια οργάνωση μαχητών, και τρεις ακόμη ύποπτοι συνελήφθηκαν αργότερα στην πόλη, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Μαροκινό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μαρόκου επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα ενός ακόμη βίντεο στο οποίο οι τέσσερις ύποπτοι δίνουν όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος και στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Σε ένα άλλο βίντεο, που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φερόμενοι δράστες απειλούν να εξαπολύσουν επιθέσεις, αναφέρει ο γενικός εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του.

Οι έρευνες του Γραφείου επίσης έδειξαν ότι το βίντεο κινηματογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα, πριν τη δολοφονία των δύο γυναικών.

Τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί δείχνουν πως η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο, αναφέρει το γραφείο.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας είχαν επίσης αναφέρει νωρίτερα σήμερα πως το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες.

Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ η Δανία έχει στείλει και δικό της κλιμάκιο στην περιοχή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ