Μαρόκο: Οι φερόμενοι δολοφόνοι των τουριστριών είχαν δώσει όρκο πίστης στο ΙΚ

Μαρόκο: Οι φερόμενοι δολοφόνοι των τουριστριών είχαν δώσει όρκο πίστης στο ΙΚ Facebook Twitter
Maren Ueland και Louisa Vesterager Jesperse
0

Οι τέσσερις ύποπτοι για τη δολοφονία των δύο Σκανδιναβών τουριστριών στο Όρος Άτλας είχαν δώσει όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος πριν διαπράξουν τους φόνους, ανακοίνωσαν οι μαροκινές αρχές. 

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο Ιμλίλ, καθ'οδόν προς το Τουμπκάλ, την υψηλότερη κορυφή της βορείου Αφρικής και δημοφιλή προορισμό για τους ορειβάτες.

Η αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη έναν ύποπτο στο Μαρακές που φέρεται να ανήκει σε μια οργάνωση μαχητών, και τρεις ακόμη ύποπτοι συνελήφθηκαν αργότερα στην πόλη, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το Μαροκινό Γραφείο Δικαστικών Ερευνών.

Ο γενικός εισαγγελέας του Μαρόκου επιβεβαίωσε σήμερα την αυθεντικότητα ενός βίντεο στο οποίο οι τέσσερις ύποπτοι δίνουν όρκο πίστης στο Ισλαμικό Κράτος και στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι φερόμενοι δράστες απειλούν να εξαπολύσουν επιθέσεις, αναφέρει ο γενικός εισαγγελέας σε ανακοίνωσή του.

Οι έρευνες του Γραφείου επίσης έδειξαν ότι το βίντεο κινηματογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα, πριν τη δολοφονία των δύο γυναικών. Τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής συλλεχθεί δείχνουν πως η επίθεση είχε τρομοκρατικό κίνητρο, αναφέρει το γραφείο.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δανίας είχαν επίσης αναφέρει νωρίτερα σήμερα πως το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ