ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης διέταξε το κλείσιμο του φιλανθρωπικού ιδρύματος Τραμπ

Η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης διέταξε το κλείσιμο του φιλανθρωπικού ιδρύματος Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Η εισαγγελέας της πολιτείας της Νέας Υόρκης διέταξε το κλείσιμο του φιλανθρωπικού ιδρύματος του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόφαση πάρθηκε μετά τις καταγγελίες ότι τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της οικογένειάς του, καταχράστηκαν χρηματικά ποσά από τα κεφάλαια του ιδρύματος για προσωπικούς αλλά και πολιτικούς σκοπούς.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από την εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Μπάρμπαρα Άντεργουντ, η οποία και θα επιβλέπει την διανομή των κεφαλαίων που έχει απομείνει στα ταμεία του ιδρύματος.

Η ίδια κατηγορεί τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του, ότι καταχράστηκαν τα κεφάλαια του ιδρύματος προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικούς αλλά και πολιτικούς στόχους. Μάλιστα, είπε ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί περισσότερο.


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εισαγγελέας υπήρχε ένα «σοκαριστικό μοντέλο παρανομίας που αφορούσε στο Ίδρυμα Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου και του παράνομου συντονισμού της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές».


«Το ίδρυμα λειτουργούσε σαν τσεκ επιταγών του κυρίου Τραμπ προς εκείνους που εξυπηρετούσαν τους επιχειρηματικούς αλλά και πολιτικούς σκοπούς τους» σχολίασε η εισαγγελέας.


Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας για την παύση λειτουργίας του ιδρύματος, η κα Άντεργουντ αναφέρει ότι μπορεί να διαλυθεί μόνο υπό δικαστική εποπτεία αλλά και ότι μπορεί διανέμει τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρύματος μόνο σε γνωστούς οργανισμούς οι οποίοι θα έχουν εγκριθεί από το γραφείο της ίδιας.


«Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για τη δικαιοσύνη, γιατί ξεκαθαρίζεται ότι οι νόμοι είναι ίδιοι για όλους» τόνισε η εισαγγελέας και συνέχισε τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να προωθούμε το μήνυμά μας για να εξασφαλίσουμε ότι το Ίδρυμα Τραμπ και οι διευθυντές του θα πρέπει να λογοδοτούν για τις σαφείς και επανειλημμένες παραβιάσεις του κρατικού και ομοσπονδιακού νόμου».


Από την μεριά του Αμερικανού προέδρου και των μελών της οικογένειάς του που εμπλέκονται στο σκάνδαλο δεν έχει δοθεί ακόμα κάποια επίσημη απάντηση ή σχόλιο.


Ωστόσο τον περασμένο Ιούνιο ο Αμερικανός Πρόεδρος μέσω Twitter επέμενε ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτόν στο ίδρυμα.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM