Στη φυλακή ο Βραζιλιάνος πνευματιστής - Πάνω από 300 γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση

Στη φυλακή ο Βραζιλιάνος πνευματιστής - Πάνω από 300 γυναίκες τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση Facebook Twitter
0

Πάνω από 300 γυναίκες έχουν κατηγορήσει μέχρι σήμερα τον Βραζιλιάνο πνευματιστή João Teixeira de Faria για σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας. 

Υπενθυμίζεται πως σε τηλεοπτική εκπομπή στις 07 Δεκεμβρίου δέκα γυναίκες έσπασαν την σιωπή. Έκτοτε άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Τουλάχιστον 335 άτομα έχουν επικοινωνήσει με τις αρχές για να τον κατηγορήσουν, ωστόσο μόλις 15 επίσημες καταγγελίες έχουν καταγραφεί. 


Σύμφωνα με τους εισαγγελείς οι κατηγορίες εναντίον του João Teixeira de Faria περιλαμβάνουν βιασμό, αλλά ο δικηγόρος του πνευματιστή ισχυρίζεται πως ο πελάτης του είναι αθώος. 

Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε τη σύλληψη του τη Παρασκευή κατόπιν εισαγγελικού αιτήματος. Παρουσιάστηκε ο ίδιος στις αρχές την Κυριακή μαζί με τους δυο δικηγόρους του και σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας η παράδοσή του ήταν προϊόν «μακρών διαπραγματεύσεων». 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο κρατούμενος βρίσκεται σε απομόνωση, ωστόσο οι δικηγόροι του ζήτησαν να εκτίσει την προδικαστική του φυλάκιση στο σπίτι εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του και της ηλικίας του. 

Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν πως παίρνει φάρμακα για την πίεση ενώ έχει επιβιώσει από τη μάχη με τον καρκίνο. 

Παρότι ο ίδιος δεν είναι γιατρός ισχυρίζεται πως καλούσε τα πνεύματα νεκρών γιατρών ενόσω πραγματοποιούσε «πνευματικά χειρουργεία» και θεραπείες, μερικές φορές χρησιμοποιώντας ιατρικά όργανα χωρίς πρώτα να έχει κάνει αναισθησία στους ασθενείς. 

Περίπου 3.000 με 5.000 άτομα επισκέπτονταν τον João Teixeira de Faria στο πνευματικό κέντρο που είχε ιδρύσει. 

Το 2013 η Όπρα Γουίνφρεϊ είχε πάρει συνέντευξη από τον Βραζιλιάνο πνευματιστή την οποία όμως κατέβασε από τη σελίδα της. «Συμπάσχω με τις γυναίκες που βγήκαν μπροστά και πιστεύω πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη», δήλωσε η Αμερικανίδα δημοσιογράφος. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ