Η μέρα που η μητέρα μου πούλησε την παρθενιά μου: μια συγκλονιστική μαρτυρία

0

Εκεί που η ανέχεια συντρίβει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, εκεί ίσως η παρθενία μιας γυναίκας να είναι το πρώτο που θα πουληθεί πανάκριβα προκειμένου να σωθούν τα υπόλοιπα μέλη μιας μεγάλης οικογένειας. 

Στην Καμπότζη πρόκειται για ρουτίνα. Όταν, όμως, μια νεαρή κοπέλα αποφασίζει να μιλήσει για τη μέρα που η ίδια της η μητέρα πούλησε την αγνότητά της, η φρίκη, ο πόνος και η απόγνωση εξηγούνται με άλλους όρους, καταλυτικούς. 

«Όταν η μητέρα μου είπε τι σκόπευε να κάνει, στην αρχή της είχα πει ότι δεν θέλω. Και μετά με έπεισε, λέγοντας μου ότι η οικογένειά μου με είχε ανάγκη, ότι όλοι πλέον κρέμονταν από πάνω μου. Και έτσι έγινε. Δεν της κρατάω κακία. Δεν της θυμώνω καν. Ξέρω γιατί το έκανε. Την αγαπώ ακόμη και τη σέβομαι», λέει η Mich κοιτώντας δακρυσμένη την κάμερα η νεαρή γυναίκα. 

Η μητέρα της από την άλλη παραδέχεται με σπασμένη φωνή ότι πούλησε το ίδιο της το παιδί σε έναν άντρα από την Καμπότζη για περίπου 500 δολάρια. Επισήμως, η Καμπότζη παρουσιάζει ρυθμούς ανάκαμψης μετά τη γενοκτονία που βύθισε τους ανθρώπους της στη φτώχεια και την εξαθλίωση. 

Τα αυξημένα νούμερα των επιδόσεων στον τουρισμό και της επιχείρησης δεν λένε την αλήθεια για τα 2/3 του ανήλικου πληθυσμού που είναι επί της ουσίας κακοπληρωμένοι εργάτες του σεξ. Εδώ είναι σύνηθες οι γονείς να πιέζουν τα παιδιά να εγκαταλείψουν το σχολείο και τα όνειρα τους για σπουδές και μία καλύτερη ζωή για να ζήσουν με κάποιον πλούσιο που θα εξασφαλίσει όλη την οικογένεια. 

Η μητέρα της την πούλησε ξανά και ξανά. Στα καραόκι κλαμπ στο κέντρο της πόλης η πορνεία ανηλίκων είναι καθημερινότητα. Οι συμμαθητές της πλέον γνωρίζουν ότι εκδίδεται και αν δεν την κοροϊδεύουν, την αποφεύγουν για να μη νομίσει κανείς ότι εκδίδονται επίσης...

Το περιβάλλον στο οποίο καλείται να επιζήσει η νεαρή γυναίκα είναι εφιαλτικό. Δεν είναι η μόνη. Στην Καμπότζη το μεγαλύτερο ποσοστό μικρών κοριτσιών και γυναικών στην εφηβεία, αλλά και μετά, είναι το οικονομικό αποκούμπι κάθε οικογένειας που δεν τα βγάζει πέρα, κάθε συντρόφου που θέλει κεφάλαιο για την επιχείρησή του, γενικώς οποιουδήποτε χρειάζεται μετρητά άμεσα...

Οι αστυνομικές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες, ωστόσο, το δίκτυο πορνείας ανηλίκων είναι μεγάλο. Όταν τα κορίτσια προσπαθούν να ξεφύγουν από τις οικογένειες ή τους συντρόφους που τις ωθούν στην πορνεία, καταλήγουν άστεγες, θύματα του οποιουδήποτε. Το τέλος γράφεται ή με τον βιασμό ή με τη δολοφονία τους. 

«Με βλέπουν σαν σεξουαλικό παιχνίδι. Σαν κάτι με το οποίο μπορούν να παίξουν και μετά να πετάξουν», καταλήγει, ξεσπώντας σε λυγμούς μία από τις κοπέλες που μιλά στο ντοκιμαντέρ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM