Aυτό είναι το πρόσωπο του πολέμου της Υεμένης

Aυτό είναι το πρόσωπο του πολέμου της Υεμένης Facebook Twitter
Φωτ.: Ζιλ Κλαρκ
1

Αυτή είναι η Abrar Ibrahim, ένα 12χρονο κορίτσι στην Υεμένη που ζυγίζει μόλις 28 κιλά. Τίποτα που έχει γραφτεί για τον πόλεμο εκεί δεν μπορεί να είναι περισσότερο εξωφρενικό ή πειστικό ή αληθινό, από αυτή τη φωτογραφία.

Η Abrar λιμοκτονεί εν μέρει εξαιτίας του πολέμου που διεξάγει η Σαουδική Αραβία εναντίον της χώρας της, με την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μέλη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών εξετάζουν μέτρα που θα θέσουν τέλος στη στήριξη της χώρας τους για τον πόλεμο. Οφείλουν  να δουν αυτή την εικόνα της Abrar.

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά, όπως αυτή, πεθαίνουν στην Υεμένη.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν σύνθετες αιτίες για την τραγωδία στην Υεμένη. Ο πολιτισμένος κόσμος οφείλει να βρει τη λύση.

Αμερικανοί και Σαουδάραβες αξιωματούχοι θεωρούν τον πόλεμο της Υεμένης ως έναν τρόπο να ελέγξουν το Ιράν. Έχουν αποτύχει -και έχουν φέρει 12 εκατομμύρια κατοίκους στης Υεμένης στο χείλος της λιμοκτονίας.

Ήδη 85.000 παιδιά έχουν πεθάνει.

Οι γονείς των  παιδιών που λιμοκτονούν επέτρεψαν στο φωτογράφο των Νew York Times να απαθανατίσει το ζοφερό θέαμα, ελπίζοντας ότι οι άνθρωποι εκτός της χώρας τους θα ενεργήσουν διαφορετικά εάν αντιληφθούν το ανθρώπινο κόστος τριών ετών πολέμου.

Οι γιατροί δεν γνωρίζουν αν ο Abrar θα επιβιώσει. Αξίζει τις ελπίδες και τις προσευχές μας και το τέλος αυτού του επαίσχυντου πολέμου. Κοιτάξτε την Abrar, και κάθε επιπλέον σχόλιο φαίνεται περιττό.

Στοιχεία από New York Times

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια