Οργισμένος επιχειρηματίας έφτιαξε τεράστιο γλυπτό με άσεμνη χειρονομία για να διαμαρτυρηθεί

Οργισμένος επιχειρηματίας έφτιαξε τεράστιο γλυπτό με άσεμνη χειρονομία για να διαμαρτυρηθεί Facebook Twitter
0

Ύστερα από δεκαετή διαμάχη με τις τοπικές αρχές στο Γουέστφορντ, της πολιτείας του Βέρμοντ, ο Τεντ Πίλκεϊ αποφάσισε να εκδηλώσει δημόσια την οργή του. 

Ο Πίλκεϊ είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης που επισκευάζει και ανακυκλώνει φορτηγά. Ήθελε να επεκτείνει την επιχείρηση του κατασκευάζοντας ένα επαγγελματικό γκαράζ σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του. Όμως το δημοτικό συμβούλιο αρνείται το αίτημα του επικαλούμενο ελλείψεις και ασάφειες στον φάκελο που κατέθεσε. 

Ο επιχειρηματίας θεωρεί πως οι αρχές της πόλης είναι προκατειλημμένες απέναντι του. Για να τις εκδικηθεί κατασκεύασε ένα γλυπτό βάρους 315 κιλών. Πρόκειται για ένα χέρι με προτεταμένο το μεσαίο δάχτυλο, στη γνωστή άσεμνη χειρονομία. 

Το περίεργο ξύλινο γλυπτό στηρίζεται σε ένα στύλο ύψους πέντε μέτρων ενώ έχει και φωτισμό. Είναι τοποθετημένο στο οικόπεδο από τις αρχές του μήνα. 

Αρχικά ο Πίλκεϊ φοβόταν πως θα αναγκαζόταν να το απομακρύνει, καθώς οι φωτεινές πινακίδες είναι παράνομες στο Βέρμοντ ενώ το γλυπτό είναι ορατό από τον κοντινό αυτοκινητόδρομο. Έμαθε όμως πως το γλυπτό είναι νόμιμο καθώς δε θεωρείται «πινακίδα» αλλά «τέχνη σε δημόσιο χώρο» . «Ήταν το πιο υπέροχο πράγμα που άκουσα ποτέ στη ζωή μου», λέει. 

Ακόμα και οι αρχές της πόλης προς τις οποίες απευθύνεται η «χειρονομία» αναγνωρίζουν τη νομιμότητα της κίνησης. «Έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που έκανε», λέει η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Άλισον Χόουπ. 

Όσον αφορά την αιτία της διαμάχης, η Χόουπ επιμένει πως το σχέδιο του επιχειρηματία μπλοκαρίστηκε για λόγους που είχαν να κάνουν με ελλείψεις στην πρόταση που κατέθεσε για την κατασκευή και πως αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος πολίτης της πόλης που έχει ένα αίτημα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ