Ν. Αφρική: Ισόβια σε κανίβαλους που «βαρέθηκαν» την ανθρώπινη σάρκα

Ν. Αφρική: Ισόβια σε κανίβαλους που «βαρέθηκαν» την ανθρώπινη σάρκα Facebook Twitter
0

Δύο άνδρες από τη Νότια Αφρική καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη την Τετάρτη μετά από φόνους που διέπραξαν προκειμένου να καταναλώσουν ανθρώπινη σάρκα. 

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο δικαστής Πίτερ Όλσεν καταδίκασε τους Νίνο Μπάθα, 33 ετών, και Λινγκουζάνι Μαγκουμπέιν, 32 ετών, σε ισόβια για τη δολοφονία της Ζανέλ Χλατσβάο το 2017.

Ο Μπάθα, που αναφέρεται ως θεραπευτής, συνελήφθη όταν πήγε να παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα του Εστκουρτ στην επαρχία του Ναταλ. Όπως αναφέρεται, κρατούσε στα χέρια του μία σακούλα η οποία περιείχε ανθρώπινα μέλη, συγκεκριμένα ένα πόδι και ένα χέρι.

Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «βαρέθηκε να τρώει ανθρώπινη σάρκα».

Η αστυνομία αρχικά αρνήθηκε να πιστέψει τα όσα «ομολόγησε» o Μπάθα μέχρι την στιγμή που διαπίστωσε την ύπαρξη περισσότερων ανθρώπινων μελών στο σπίτι του. 

Για την υπόθεση, συνολικά επτά άτομα συνελήφθησαν, ωστόσο μόνο οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω έλλειψης στοιχείων.  

Η νομοθεσία της Νοτίου Αφρικής δεν απαγορεύει τον κανιβαλισμό ωστόσο ο ακρωτηριασμός πτωμάτων αλλά και η κατοχή ανθρώπινων ιστών αποτελούν ποινικό αδίκημα.

Με πληροφορίες από τον Guardian 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ