Μακρόν: Αυξάνει τον κατώτατο μισθό, ανακοίνωσε μέτρα και κατανοεί την οργή των Κίτρινων Γιλέκων

Μακρόν: Αυξάνει τον κατώτατο μισθό, ανακοίνωσε μέτρα και κατανοεί την οργή των Κίτρινων Γιλέκων Facebook Twitter
0

Στον απόηχο των δυναμικών και βίαιων κινητοποιήσεων από τα «Κίτρινα Γιλέκα», ο Εμανουέλ Μακρόν προχώρησε στο πολυαναμενόμενο διάγγελμά του απόψε και υποσχέθηκε αύξηση κατώτατου μισθού.

Ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, αλλά δεν θα επαναφέρει τον «φόρο πλούτου».

Μιλώντας για το κίνημα των κίτρινων γιλέκων είπε πως «ο θυμός των διαδηλωτών ήταν βαθύς και με πολλούς τρόπους αποδεκτός».

Κάνοντας την αυτοκριτική του, παραδέχτηκε πως πολλοί άνθρωποι ήταν δυσαρεστημένοι με τις συνθήκες διαβίωσης και θεώρησαν ότι «δεν είχαν εισακουστεί». «Ίσως έδωσα την εντύπωση ότι έχω άλλες ανησυχίες και προτεραιότητες. Ξέρω ότι μερικοί από σας έχουν πληγωθεί από τα λόγια μου», είπε όπως μετέδωσε το BBC.

Είπε ότι τα τελευταία 40 χρόνια υπήρξε δυσφορία σε «χωριά και γειτονιές όπου οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν μειωθεί, όπου οι συνθήκες διαβίωσης έχουν επιδεινωθεί». 

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι από τον επόμενο χρόνο θα καταργηθεί το μέτρο της αύξησης στον φόρο κοινωνικών ασφαλίσεων για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ μηνιαίως.

Εκτός από την αύξηση των μισθών κατά 100 ευρώ τον μήνα, που όπως είπε δεν θα στοιχίσει τίποτα στην εργοδοσία και θα εφαρμοστεί από τον επόμενο χρόνο, κάλεσε εκείνες τις επιχειρήσεις που μπορούν να χορηγήσουν στους εργαζομένους τους ένα επίδομα στο τέλος του έτους. Ανακοίνωσε επίσης ότι η αμοιβή για την υπερωριακή απασχόληση δεν θα υπόκειται σε φόρους από το 2019.

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους δημάρχους όλης της χώρας.

Θα απαντήσουμε στην οικονομική και κοινωνική επείγουσα κατάσταση με ισχυρά μέτρα, μειώνοντας τους φόρους πιο γρήγορα, διατηρώντας υπό έλεγχο τις δαπάνες μας, όχι όμως κάνοντας αναστροφή» στην ακολουθούμενη πολιτική, τόνισε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM