Η χρονιά της βίας - Ρεκόρ στα ένοπλα περιστατικά σε σχολεία στις ΗΠΑ

Η χρονιά της βίας - Ρεκόρ στα ένοπλα περιστατικά σε σχολεία στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη για την ένοπλη βία στα σχολεία, δήλωσε η ομάδα υπεράσπισης Sandy Hook Promise, επικαλούμενη την έρευνα της Αμερικανικής Ναυτικής Μεταπτυχιακής Σχολής (NPS).

Το Κέντρο Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της NPS έχει καταγράψει 94 επεισόδια το 2018, ποσοστό αυξημένο κατά σχεδόν 60% σε σχέση το ρεκόρ των 59 επιθέσεων το 2006 και πολύ μεγαλύτερο από την προηγούμενη χρονιά.

Η βάση δεδομένων NPS καταγράφει από το 1970 κάθε περίπτωση κατά την οποία ένα όπλο χρησιμοποιείται σε σχολική εγκατάσταση ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων ή την ημέρα της εβδομάδας.

Το 2018, οι πιο αιματηρές επιθέσεις, αυτή στο πάρκο Parkland της Φλόριντα και στη Σάντα Φε στο Τέξας έχουν εντείνει μια εθνική συζήτηση για την ένοπλη βία στα σχολεία.

Δεκαεπτά φοιτητές και μέλη του προσωπικού σκοτώθηκαν στο Parkland και δέκα μαθητές και δάσκαλοι πέθαναν στη Σάντα Φε.

«Αυτό είναι περισσότερο από απαράδεκτο», δήλωσε η Nicole Hockley, διευθύνων σύμβουλος της Sandy Hook Promise προσθέτοντας πως πρέπει να κρατηθούν ασφαλή τα σχολεία.

Σε απάντηση στα ευρήματα του NPS και για να σηματοδοτήσει την έκτη επέτειο από το μακελειό του 2012 στο Σάντι Χουκ, όπου ένοπλος εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο της πολιτείας Κονέκτικατ, σκότωσε 20 μαθητές και 6 μέλη του διδακτικού προσωπικού και στη συνέχεια αυτοκτόνησε , η Sandy Hook Promise θα κάνει μια συγκλονιστική ανακοίνωση και αποκάλυψη.

Η ταινία μικρού μήκους που θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 14 Δεκεμβρίου, αποκαλύπτει τα πολλά προειδοποιητικά σημάδια και τα μηνύματα που δείχνουν πως ένα άτομο είναι απειλή και μπορεί να οδηγηθεί σε ένοπλη βία.

Το βίντεο, υπογράφει ο σκηνοθέτης Rupert Sanders και ο βραβευμένος με Όσκαρ κινηματογραφιστής Emmanuel Lubezki.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ