Μέσω Twitter, o πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να επιχειρήσει τη σύνδεση των διαδηλώσεων στο Παρίσι με τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή και δήλωσε μάλιστα πως τα κίτρινα γιλέκα φώναζαν το όνομά του!

 

Οι κινητοποιήσεις στην Γαλλία μπορεί να πυροδοτήθηκαν και να τροφοδοτούνται από ζητήματα που άπτονται κυρίως της πολιτικής Μακρόν, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Ντόναλντ Τραμπ να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα για δικό του πολιτικό όφελος. 

 

Και μάλιστα να βρει πάτημα για να εκφράσει ξανά τις απόψεις του για την κλιματική αλλαγή.

 

Σε ένα tweet το πρωί του Σαββάτου, με αφορμή τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε πως οι διαδηλωτές φώναζαν «Θέλουμε τον Τραμπ», ενώ ισχυρίστηκε πως η υπαιτιότητα για τις διαδηλώσεις πρέπει να αναζητηθεί στη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή. 

 

«Η συμφωνία των Παρισίων δεν δουλεύει πολύ καλά για το Παρίσι. Διαδηλώσεις και επεισόδια σε όλη τη Γαλλία.»

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί πως για τις ταραχές στην Γαλλία, που ξεκίνησαν ως απάντηση στους αυξανόμενους φόρους στα καύσιμα, σχετίζονται με το γεγονός πως ο κόσμος αρνείται «να πληρώσει τεράστια ποσά, πολλά από αυτά σε χώρες του τρίτου κόσμου, ώστε να προστατέψει ενδεχομένως το κλίμα».   

 


Με νέα ανάρτηση σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανήλθε στο θέμα αναφέροντας πως πρόκειται για μια πολύ στενάχωρη μέρα για το Παρίσι.

 

Παράλληλα πρότεινε πως ίσως είναι καιρός να σταματήσει η «γελοία και πολύ ακριβή Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή και να αποδοθούν τα χρήματα πίσω στους πολίτες με τη μορφή χαμηλότερων φόρων» αναφέροντας παράλληλα πως οι ΗΠΑ ήταν η μόνη χώρα όπου οι εκπομπές μειώθηκαν κατά την περυσινή χρονιά.