Συγκέντρωση στην «Πλατεία του Λαού» της Ρώμης διοργάνωσε ο Σαλβίνι

Συγκέντρωση στην «Πλατεία του Λαού» της Ρώμης διοργάνωσε ο Σαλβίνι Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Με κεντρικό σύνθημα «πρώτα οι Ιταλοί, από τα λόγια στα έργα» πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση στην Ρώμη που οργανώθηκε από τον Ματέο Σαλβίνι. 

Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία του Λαού της ιταλικής πρωτεύουσας. 

Από νωρίς το πρωί έφτασαν πούλμαν και τρένα από όλη την Ιταλία. Από την μία, ο γραμματέας της Λέγκα θέλει να αυξήσει την δύναμή του στην κεντρική και νότια Ιταλία στοχεύοντας και στην κατάκτηση του δήμου της πρωτεύουσας.

Από την άλλη, «διαφημίζει» την αύξηση της επιρροής του σε όλη την χώρα αφού στην πρόθεση ψήφου πλέον η Λέγκα ξεπερνά το 31% ενώ τα Πέντε Αστέρια «σταματούν» στο 26%.

«Δεν είναι μια κινητοποίηση κατά της Ευρώπης αλλά για να την αλλάξουμε εκ των έσω» επιμένει ο Σαλβίνι.

«Ακολουθούμε σωστή πορεία και αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι εκπρόσωποι των ισχυρών εξουσιών μας πολεμούν. Κάνουμε αναγκαία πράγματα, αυτά που χρειάζονται εξήντα εκατομμύρια Ιταλοί», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα.

Η κύρια αναφορά του είναι στις ενώσεις βιομηχάνων και βιοτεχνών, οι οποίες κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν στηρίζει με αποφασιστικό τρόπο, την οικονομική ανάπτυξη.

Είναι σαφές, πάντως ότι η σημερινή συγκέντρωση είναι και μια «γενική δοκιμή» ενόψει των Ευρωεκλογών.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες τα δυο κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας, προς το παρόν, έχουν κατεβάσει τους τόνους.

Με κύριο στόχο τον συμβιβασμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την αποφυγή της διαδικασίας κυρώσεων, η οποία θα μπλόκαρε και την πρόσβαση της Ιταλίας στα ευρωπαϊκά ταμεία.

Αμέσως μετά, όμως, από την διαφαινόμενη συμφωνία, είναι βέβαιο ότι η αντιπαράθεση θα ξαναρχίσει.

Χθες βράδυ τέλος η βουλή της Ρώμης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε για την έγκριση του προϋπολογισμού και τώρα αναμένεται η κατάθεση καθοριστικών τροπολογιών στην γερουσία.

Στο μεταξύ βέβαια ο Σαλβίνι, βασιζόμενος στα θετικά γκάλοπ, προειδοποιεί τους κυβερνητικούς του εταίρους: «το συμβόλαιο που υπογράψαμε τον Μάιο με τα Πέντε Αστέρια για την διακυβέρνηση της χώρας τώρα μπορεί και να αλλάξει».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ