Ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα με αστυνομικούς και κόσμο που θέλει να πάει στο μνημόσυνο Κατσίφα

Ένταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα με αστυνομικούς και κόσμο που θέλει να πάει στο μνημόσυνο Κατσίφα Facebook Twitter
0

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα καθώς εμποδίζονται πολίτες που θέλουν να περάσουν στην Αλβανία προκειμένου να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν λεωφορεία και αυτοκίνητα τα οποία επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα προς την Αλβανία.

 

Οι παρευρισκόμενοι φαίνεται ότι διαμαρτύρονται γιατί τα Τίρανα απαγόρευσαν σε Έλληνες να περάσουν στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα που πραγματοποιείται σε λίγη ώρα. Στο σημείο υπάρχει διμοιρία των ΥΜΕΤ.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ απαγορεύτηκε να περάσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα 200 Έλληνες υπήκοοι για να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του ομογενούς. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, υπάρχουν και άτομα που έχουν κηρυχθεί personae non gratae (ανεπιθύμητα πρόσωπα). Πρόκειται για λίστα με 52 άτομα που έχουν κηρυχθεί ανεπιθύμητα πρόσωπα. Μεταξύ των ατόμων, απαγορεύτηκε να περάσουν τα σύνορα και συγγενείς του ομογενούς, ακόμα και η αδελφή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα himaira.gr από εχθές το απόγευμα ξεκίνησαν τα προβλήματα για του Έλληνες και Βορειοηπειρώτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.


Οι αλβανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στην χώρα σε Έλληνες αλλά και σε Αλβανούς πολίτες. Οι αρχές απαντούν στις ερωτήσεις των πολιτών λέγοντας πως δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν εξηγήσεις. Απειλούν δε όσους δεν συμμορφώνονται με σύλληψη.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ