Κωνσταντινούπολη: Στο εδώλιο 61 εργάτες του υπό κατασκευή αεροδρομίου

Κωνσταντινούπολη: Στο εδώλιο 61 εργάτες του υπό κατασκευή αεροδρομίου Facebook Twitter
EPA
0

Ξεκίνησε σήμερα, στην Τουρκία, η δίκη 61 εργατών του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις.

Οι κατηγορούμενοι είχαν διαδηλώσει για τις συνθήκες εργασίας στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή αεροδρομίου.

Η ακρόαση, σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, ξεκίνησε νωρίς το πρωί, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την αστυνομία να έχει μπλοκάρει την είσοδο του κτιρίου.


Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν περιλαμβάνουν παραβίαση δικαιωμάτων των άλλων εργαζομένων και καταπάτηση των κανονισμών που διέπουν τη διεξαγωγή διαδηλώσεων.


Συγγενείς των κατηγορουμένων έφτασαν στο δικαστήριο από όλη την Τουρκία, παρόλο που οι δικαστικές αρχές επέτρεψαν μόλις σε ένα μέλος κάθε οικογένειας και σε ελάχιστους δημοσιογράφους να παραστούν στην ακροαματική διαδικασία.

Υποστηρικτές και συγγενείς διαδήλωσαν εντός του δικαστικού κτιρίου, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν: «Ελευθερία για τους εργάτες του Τρίτου Αεροδρομίου» και φώναζαν συνθήματα όπως «Οι Εργάτες δεν είναι σκλάβοι».

Τριάντα ένας από τους κατηγορουμένους συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο όταν οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και αντλίες νερού υπό πίεση για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Οι διαδηλώσεις στο εργοτάξιο διοργανώθηκαν για τις κακές συνθήκες διαβίωσης και σίτισης, τα προβλήματα με την καταβολή των δεδουλευμένων και τα πολυάριθμα εργατικά δυστυχήματα εξαιτίας των ελλιπών μέτρων ασφαλείας. 

Τα τελευταία πέντε χρόνια, 52 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που επικαλείται το DPA. 

Ωστόσο, τα συνδικάτα υποστηρίζουν πως ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. 

Το πρώτο κομμάτι του τεράστιου, νέου αεροδρομίου εγκαινιάστηκε στις 29 Οκτωβρίου από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM