Forbes: H Μέρκελ ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη για όγδοη συνεχόμενη χρονιά

Forbes: H Μέρκελ ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη για όγδοη συνεχόμενη χρονιά Facebook Twitter
EPA
0

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη. 

Το 2018 είναι η 15η χρονιά που το Forbes δημοσιεύει τη σχετική λίστα. Μετά την καγκελάριο της Γερμανίας, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν δυο γυναίκες από τον κόσμο των επιχειρήσεων. Η CEO της General Motors Μάρι Μπάρα και η CEO της Fidelity Investments, Άμπιγκεϊλ Τζόνσον. 

Ενδιαφέρον έχει επίσης πως από τη λίστα των 100 γυναικών απουσιάζει για πρώτη φορά από το 2004 η Χίλαρι Κλίντον.

«Η λίστα του Forbes για τις πιο ισχυρές γυναίκες του 2018 αντανακλά αυτό που πάντα ξέραμε για τη δύναμη, το πόσο εφήμερη και πόσο ευμετάβλητη μπορεί να είναι» σχολίασε η Μόιρα Φορμπς, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Forbes Media.

«Οι πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη διοικούν σε μια περίοδο αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων, ενώ σημαντικές οικονομίες είναι αντιμέτωπες με την αστάθεια και ενώ η εμπιστοσύνη στους θεσμούς είναι σε ιστορικό χαμηλό», πρόσθεσε.

Από τις εκατό γυναίκες της λίστας η νεότερη είναι η Τέιλορ Σουίφτ, ενώ η γηραιότερη η βασίλισσα Ελισάβετ. 

Συνολικά 19 γυναίκες εμφανίζονται για πρώτη φορά στη λίστα. Ανάμεσα τους είναι η τενίστρια και σχεδιάστρια ρούχων Σερένα Γουίλιαμς και η τηλεοπτική παραγωγός Σόντα Ράιμς, η δημιουργός του Grey's Anatomy και του Scandal.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ