Υποχώρηση Μακρόν μετά τα «κίτρινα γιλέκα» - Αναμένεται η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της χώρας

Υποχώρηση Μακρόν μετά τα «κίτρινα γιλέκα» - Αναμένεται η ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της χώρας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Τα «κίτρινα γιλέκα» έριξαν τη δημοτικότητα του Γάλλου πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρντ Φιλίπ, αναμένεται να ανακοινώσει αναστολή της επικείμενης αύξησης των φόρων στα καύσιμα.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό βρίσκεται η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ καθώς το κίνημα διαμαρτυρίας των "Κίτρινων Γιλέκων" γιγαντώνεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial που διεξήχθη για λογαριασμό του Paris Match και του Sud Radio και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το ποσοστό της δημοτικότητας του Γάλλου προέδρου έπεσε στο 23%, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας-έξι ποσοστιαίες μονάδες πιο κάτω από τον προηγούμενο μήνα. Το ποσοστό της δημοτικότητας του Φιλίπ μειώθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες στο 26%.

Το χαμηλό ποσοστό αποδοχής του Μακρόν είναι αντίστοιχο με εκείνο του προκατόχου του στην προεδρία Φρανσουά Ολάντ στο τέλος του 2013, σύμφωνα με το Paris Match. Ο Ολάντ θεωρούνταν τότε ο λιγότερο δημοφιλής ηγέτης στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας.

Οι πρώτες διαδηλώσεις των "Κίτρινων Γιλέκων" πραγματοποιήθηκαν στις 17 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση στην τιμή των καυσίμων και έκτοτε έχουν πάρει την μορφή ευρύτερης διαμαρτυρίας προς το πρόσωπο του Μακρόν.

Οι διαδηλώσεις στο Παρίσι την 1η Δεκεμβρίου πήραν ιδιαίτερα βίαιη μορφή με λεηλασίες στην Αψίδα του Θριάμβου και βανδαλισμούς σε κτίρια κοντά στα Ηλύσια Πεδία.

Η φορολογία στα καύσιμα έχει προκαλέσει την δημιουργία του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», το οποίο έχει αιφνιδιάσει την κυβέρνηση Μακρόν.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με το όσα αναφέρει το Reuters, ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρντ Φιλίπ, αναμένεται να ανακοινώσει αναστολή της επικείμενης αύξησης των φόρων στα καύσιμα, που προκάλεσε την σύσταση του κινήματος.

Εάν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μεγάλη υποχώρηση από την πλευρά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε επανειλημμένα διαμηνύσει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα κίνησης τον Ιανουάριο, δεύτερη αύξηση φόρων μέσα σε διάστημα ενός ετούς.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM