Η μεγαλύτερη αγελάδα του κόσμου έχει ύψος δύο μέτρα και ζει στην Αυστραλία

Η μεγαλύτερη αγελάδα του κόσμου έχει ύψος δύο μέτρα και ζει στην Αυστραλία Facebook Twitter
0

Μπορεί να ζυγίζει περίπου σαν ένα μικρό αυτοκίνητο αλλά έχει το ίδιο ύψος περίπου με τον Μάικλ Τζόρνταν. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αγελάδα που έχει καταγραφεί ποτέ, στον κόσμο.


Η επτάχρονη αγελάδα έχει περίπου δύο μέτρα ύψος και ζυγίζει κάτι λιγότερο από 1500 περίπου κιλά. Το όνομα αυτής Knickers.


Αν και το βάρος του τυχερού βοοειδούς θα μπορούσε να «σερβίρει» τουλάχιστον 3,000 μπιφτέκια, οι τεράστιες διαστάσεις του έγιναν ο – όχι και τόσο κρυφός – άσος στο μανίκι που του χάρισαν τη ζωή.


Η μοναδικότητα της συγκεκριμένης αγελάδας ράτσας Holstein Friesian την έφερε πλέον να ζει για το υπόλοιπο του φυσικού βίου της σε μία φάρμα στο Περθ της Αυστραλίας.


Το ζωντανό είχε αγοραστεί σε ηλικία 12 μηνών και έναντι του ποσού των 400 δολαρίων Αυστραλίας (256 ευρώ) για να λειτουργήσει ως αρχηγός στο κοπάδι.


Ωστόσο, όπως περνούσε ο καιρός και μεγάλωνε έγινε «πρόβλημα» για τον ιδιοκτήτη καθώς δεν ήξερε στην κυριολεξία τι να την κάνει αφού πλέον δε χωρούσε πουθενά.


«Ήταν πολύ βαρύ. Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να το καταφέρω μέσα στη μονάδα παραγωγής» λέει ο αγρότης Geoff Pearson, προηγούμενος ιδιοκτήτης του ζώου.


Το «μοσχαράκι» ξαναμπήκε σε δημοπρασία κερδίζοντας για πάντα  την ελευθερία του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM