Διχάζεται η Ρώμη για τα γεράκια εναντίον πουλιών - Τι συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή

Διχάζεται η Ρώμη για τα γεράκια εναντίον πουλιών - Τι συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Ρώμης έχουν στρατολογήσει γεράκια για να τρομάζουν τα ψαρόνια τα οποία δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα με την αφόδευσή τους.

Τα πουλιά περνούν από την πόλη στα τέλη του φθινοπώρου καθώς μεταναστεύουν σε θερμότερα κλίματα για το χειμώνα, λερώνοντας τα λιθόστρωτα και τις όχθες του ποταμού.

Η κατάστασή έχει αρχίσει να ενοχλεί τους κατοίκους και τους τουρίστες, οι οποίοι συχνά χρησιμοποιούν ομπρέλες για να αποφύγουν τα περιττώματα.

Μέρος του δρόμου που διέρχεται κατά μήκος του ποταμού Τίβερη έκλεισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επειδή τα πουλιά είχαν αφήσει πολλά περιττώματα.

Διχάζεται η Ρώμη για τα γεράκια εναντίον πουλιών - Τι συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή Facebook Twitter
Να τι αφήνουν τα ψαρόνια στο πέρασμά τους

Οι αρχές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν γεράκια μετά το τελευταίο περιστατικό.

Δεν είναι σαφές όταν τα αρπακτικά πτηνά θα πετούν στον ουρανό, αλλά η δουλειά τους θα είναι να τρομάξουν τα πουλιά και να τα διώχνουν μακριά από δέντρα και δρόμους.

Το αρμόδιο τμήμα που είναι επιφορτισμένο με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, δήλωσε ότι το μέτρο αποτελούσε μια «οικολογική και φυσική λύση» για το πρόβλημα.

Οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων καταδίκασαν όμως την πρωτοβουλία ως «βάρβαρη» ενώ η ιδέα πως γεράκια θα πετούν στην πόλη, έχει διχάσει τους κατοίκους.

«Το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Βιωσιμότητας λέει ότι η χρήση γερακιών για την καταπολέμηση των πτηνών δεν είναι σκληρή, αλλά αυτό είναι ντροπή και έτσι  δικαιολογούν μια σκληρή και αναχρονιστική μέθοδο», δήλωσε ο Rinaldo Sidoli, υπεύθυνος επικοινωνίας για τον οργανισμό Animalisti Italiani.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ