Ιερέας υποστήριζε πως είναι το Άγιο Πνεύμα και βίαζε πιστές στο σπίτι του

Ιερέας υποστήριζε πως είναι το Άγιο Πνεύμα και βίαζε πιστές στο σπίτι του Facebook Twitter
1

Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε ένας πάστορας από την Νότια Κορέα, για τον βιασμό οκτώ γυναικών που εκκλησιάζονταν στον ναό που ιερουργούσε, στη Σεούλ. 

Ο 75χρονος Λι Τζάι-ροκ, είχε ένα ποίμνιο που ξεπερνούσε τους 130.000 πιστούς, στην κεντρική εκκλησία του Μαμίν. 

Στις καταθέσεις τους στην αστυνομία, τα θύματά του έκαναν λόγο για μια «θεϊκή δύναμη» που τις υποχρέωνε να υπακούσουν σε ό,τι ζητούσε επειδή «ήταν ο Θεός». 

 Ο Λι ίδρυσε την Κεντρική Εκκλησία του Μαμίν το 1982 έχοντας μόλις 12 ακολούθους. Όμως μέσα στις επόμενες δεκαετίες η εκκλησία του γιγαντώθηκε συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες πιστούς. Στην ιστοσελίδα του, ο Λι υπόσχεται θαύματα σε όσους του τον ακολουθήσουν και χρηματοδοτήσουν «με το υστέρημά τους» την εκκλησία του.  

Πριν λίγους μήνες, τρεις γυναίκες κατήγγειλαν πως ο ιερέας τις κάλεσε σπίτι του και τις ανάγκασε να συνευρεθούν σεξουαλικά μαζί του. 

«Ήμουν ανήμπορη να του το αρνηθώ», είπε μία από αυτές. «Ήταν κάτι περισσότερο από βασιλιάς. Θεός», πρόσθεσε η ίδια γυναίκα που ήταν μέλος της εκκλησίας του Λι από τα παιδικά της χρόνια. Λίγο αργότερα ήρθαν οι καταθέσεις 5 ακόμα γυναικών και ο Λι συνελήφθη τον Μάιο. 

Το δικαστήριο έκρινε πως ο Λι κακοποίησε και βιάσε τα θύματά του δεκάδες φορές σε βάθος χρόνου. 

Υποστήριζε πως είναι το Άγιο Πνεύμα

«Μέσα από τα κηρύγματά του, ο κατηγορούμενος υποστήριζε, τόσο ευθέως όσο και πλαγίως, πως ήταν το Άγιο Πνεύμα. Θεοποιούσε τον εαυτό του», υπογράμμισε κατά την ανάγνωση της απόφασής του, ο δικαστής Τσανγκ Μουν-σανγκ. 


Ο συνήγορος του Λι υποστήριξε πως οι γυναίκες έλεγαν ψέματα από εκδίκηση επειδή είχαν αφοριστεί από την εκκλησία του Λι. Ωστόσο η γραμμή υπεράσπισης δεν έπεισε το δικαστήριο. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια