Το Netflix και η Εκκλησία του Σατανά κατέληξαν σε «φιλικό διακανονισμό» για την σειρά Sabrina

Το Netflix και η Εκκλησία του Σατανά κατέληξαν σε «φιλικό διακανονισμό» για την σειρά Sabrina Facebook Twitter
1

Η «Εκκλησία του Σατανά» που έκανε μήνυση στο Netflix και την Warner Bros σχετικά με την νέα τηλεοπτική σειρά Sabrina είπε πως τελικά κατέληξε σε «φιλικό διακανονισμό» με αποζημίωση 50 εκατ. δολαρίων.

H αθεϊστική θρησκευτική, πολιτική και ακτιβιστική οργάνωση υποστηρίζει πως η σειρά αντέγραψε ένα άγαλμα που απεικονίζει τον «Μπαφομέτ», μια «ανδρόγυνη θεότητα με κεφαλή τράγου», που έγινε διάσημη σε μία καμπάνια του 2014 της «Εκκλησίας του Σατανά».

Όπως αναφέρει στη σχετική δικογραφία, το άγαλμα της σατανικής οντότητας -παρόμοιο με το δικό της- εμφανίζεται σε τέσσερα επεισόδια της σειράς «The Chilling Adventures of Sabrina» του Netflix. 


Η «Εκκλησία του Σατανά» είπε πως έκανε διακανονισμό στη μήνυση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες. 

Ο ιδρυτής της οργάνωσης, Λούσιεν Γκριβς, σχολίασε την εξέλιξη στα social media, λέγοντας πως η υπόθεση πήρε «υπερβολικά πολλή δημοσιότητα». Όπως είπε, έλαβε πολλά μηνύματα μίσους σχετικά με την μήνυση με πολύ κόσμος να τον καταγγέλλει πως μια «μεγάλη και ισχυρή σατανιστική οργάνωση χρησιμοποίησε την δύναμή της για να κάνει bullying σε μια αθώα, νεαρή μάγισσα, που μόλις εκτέθηκε στον μεγάλο, σκληρό κόσμο».


Σε δήλωσή της, η «Εκκλησία του Σατανά» ανέφερε: «Τα μοναδικά στοιχεία του αγάλματος του Μπαφομέτ αναγνωρίστηκαν στους τίτλους των επεισοδίων, που έχουν ήδη γυριστεί. Οι υπόλοιποι όροι του διακανονισμού συνιστούν εμπιστευτική συμφωνία». Όπως εξηγεί, η οργάνωση δεν λατρεύει τον Σατανά αλλά αντιθέτως «εργάζεται για να διαδώσει την καλοσύνη και την συμπόνοια ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους». 

Το Netflix και η Warner Bros μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλιο. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτός ο κόσμος βγάζει συνεχώς λιγότερο νόημα. Από την απαγόρευση της λέξης "παιδεραστής" για έναν άνδρα που παντρεύτηκε και πλάγιασε με ένα 9χρονο κορίτσι στο "δικαίωμα" της εκκλησίας του σατανά στην αποκλειστική χρήση της εικόνας μιας θεότητας με συγκεκριμένα χαρατκηριστικά από το 1200-1300!Να πληρώσουν και οι Deicide για το τραγί...