Κινέζα συγγραφέας καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση για βιβλίο με ομοφυλοφιλικό σεξ

Κινέζα συγγραφέας καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση για βιβλίο με ομοφυλοφιλικό σεξ Facebook Twitter
0

Οι κινεζικές αρχές καταδίκασαν συγγραφέα ερωτικών βιβλίων σε δεκαετή φυλάκιση για την κυκλοφορία ενός μυθιστορήματος που περιλαμβάνει σκηνές γκέι σεξ.

Στο «Occupation» της Liu, γνωστότερης περισσότερο με το ψευδώνυμό της Tian Yi, περιγράφεται η απαγορευμένη ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν δάσκαλο και τον μαθητή του.

Η συγγραφέας ανέβασε διαδικτυακά το βιβλίο και πούλησε πάνω από 7.000 αντίτυπα, με κέρδος που ξεπερνά τα 20.000 δολάρια.

Το Λαϊκό Δικαστήριο της Wuhu στη νοτιοανατολική Κίνα κατέληξε σε αυτή την ποινή για την παραγωγή «άσεμνου υλικού». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το γκέι ερωτικό μυθιστόρημα περιλαμβάνει «ανδρική ομοερωτική συμπεριφορά και διεστραμμένες σεξουαλικές πράξεις με βία και κακοποίηση».

Σύμφωνα με το BBC, η Liu έχει υποβάλει έφεση για την ποινή.

Στην Κίνα η παραγωγή και η κυκλοφορία πορνογραφικού υλικού είναι παράνομη και οι ποινές μπορούν να φτάσουν τα ισόβια.

Παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις, είναι προφανώς αδύνατο να εξαλειφθεί η πορνογραφία από το Διαδίκτυο. Οι αρχές κλείνουν διαρκώς τους πορνογραφικούς ιστοτόπους, ωστόσο το υλικό εξακολουθεί να διακινείται.

Πριν από λίγους μήνες, το Weibo, το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο της χώρας με 392 εκ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες, ανακοίνωσε ότι αφαιρεί το γκέι περιεχόμενο. Σε μια κίνηση «καθαρισμού» που διήρκεσε τρεις μήνες, διέγραψε φωτογραφίες, βίντεο, manga και κείμενα που «προωθούν τη βία ή σχετίζονται με την ομοφυλοφιλία».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM