Ασανσέρ του τρόμου - «Ελεύθερη πτώση» 86 ορόφων σε ουρανοξύστη στο Σικάγο

Ασανσέρ του τρόμου - «Ελεύθερη πτώση» 86 ορόφων σε ουρανοξύστη στο Σικάγο Facebook Twitter
Wikimedia Commons
0

Δεν πίστεψαν στην τύχη τους έξι άνθρωποι στο Σικάγο οι οποίοι σώθηκαν από πτώση 84 ορόφων ενώ βρίσκονταν μέσα σε ανελκυστήρα ουρανοξύστη.


Οι έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα «κατέβηκαν» σώοι 84 ορόφους του κτιρίου John Hancock Center, όταν ο ανελκυστήρας στον οποίο εγκλωβίστηκαν, σταμάτησε την τρελή του πορεία στον 11ο από τον 95ο όροφο, χωρίς να πάθουν το παραμικρό.


Όπως αναφέρουν, αμέσως κάλεσαν σε βοήθεια προκειμένου να απεγκλωβιστούν. Η διαδικασία διάσωσής τους, διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες.


Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του ατυχήματος, οι εμπειρογνώμονες, μιλούν για ένα φθαρμένο σχοινί το οποίο έσπασε και προκάλεσε την πτώση. Τα καλώδια που ήταν συνδεδεμένα στην καμπίνα του ανελκυστήρα ωστόσο, δεν επέτρεψαν την πρόσκρουση στο έδαφος σώζοντας τις ζωές των έξι ανθρώπων.


Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ο ανελκυστήρας στην αρχή δεν φάνηκε να έχει πρόβλημα.Ο 50χρονος Jaime Montemayor που βρισκόταν μέσα με την σύζυγό του περιγράφει ότι άκουσε ένα ήχο «σα να σπάει κάτι» και μετά ένιωσαν την πτώση.


Η πυροσβεστική που έφτασε στο σημείο αναγκάστηκε να δημιουργήσει μία τρύπα στον τσιμεντένιο τοίχο προκειμένου ν' απελευθερώσει τους έξι ανθρώπους.


Έρευνες για το περιστατικό διενεργούν οι τοπικές Αρχές ώστε να δοθούν απαντήσεις για τις ακριβείς αιτίες του ατυχήματος.


Το εν λόγω κτίριο είναι το τέταρτο κατά σειρά ψηλότερο κτίριο της πόλης και μετονομάστηκε πρόσφατα σε 875 North Michigan Avenue.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ