Κινέζα συγγραφέας καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τις ερωτικές σκηνές στο βιβλίο της

Κινέζα συγγραφέας καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τις ερωτικές σκηνές στο βιβλίο της Facebook Twitter
Twitter
0

Την ποινή δεκαετούς φυλάκισης αποφάσισε δικαστήριο στην Κίνα για συγγραφέα η οποία είχε συμπεριλάβει ομοφυλοφιλικές ερωτικές σκηνές στο μυθιστόρημά της.

Η συγγραφέας με το ψευδώνυμο «Liu» βρέθηκε πίσω από τα σίδερα τον περασμένο μήνα μετά από την απόφαση του δικαστηρίου στο Ανόι, με την κατηγορία της συγγραφής και πώλησης «άσεμνου υλικού» μέσω του βιβλίου της.


Στο μυθιστόρημα της με τίτλο «Occupation» παρουσίαζε αρσενικές ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές μεταξύ των οποίων και «διεστραμμένες σεξουαλικές πράξεις βίας». Η φυλάκισή της ωστόσο πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στα κινεζικά κοινωνικά μέσα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Beijing News, η συγγραφέας έχει καταθέσει έφεση προκειμένου να εξεταστεί η υπόθεσή της από το δικαστήριο. Σημειώνεται ότι η πορνογραφία είναι παράνομη στην Κίνα.


Η Liu καταδικάστηκε σε φυλάκιση στις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες της δίκης της. Η συγγραφέας μπήκε στο μικροσκόπιο των Αρχών όταν το μυθιστόρημά της άρχισε να κερδίζει δημοτικότητα μέσω διαδικτύου. Λέγεται ότι είχε πουλήσει περισσότερα από 7.000 αντίτυπα του συγκεκριμένου βιβλίου το οποίο της έφερε κέρδη περισσότερα από 21.500 δολάρια, σημειώνουν τα τοπικά Μέσα.

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις των social media χρηστών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ποινή που επιβλήθηκε στην κινέζα συγγραφέα ήταν υπερβολική. Πολλοί από αυτούς μάλιστα την συγκρίνουν με την ποινή που επιβλήθηκε το 2013 σε έναν άνδρα ο οποίος βίασε ένα παιδί.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ