Μόνο 15 χρόνια φυλάκιση στον άντρα που πέταξε οξύ στο πρόσωπο της Τζέσικα Νοτάρο

Μόνο 15 χρόνια φυλάκιση στον άντρα που πέταξε οξύ στο πρόσωπο της Τζέσικα Νοτάρο Facebook Twitter
EPA
0

Ο άνδρας που επιτέθηκε με οξύ στη φιναλίστ Μις Ιταλία Τζέσικα Νοτάρο, καταδικάστηκε σε δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση από εφετείο της Μπολόνια.

Ο πρώην σύντροφος της 29χρονης, Έντσον Ταβάρες, καταδικάστηκε πέρυσι για την αποτρόπαιη πράξη του, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να συνδυάσει την υπόθεση με μια καταδίκη που του είχε επιβληθεί για την παρακολούθησή της Νοτάρο, μετέδωσε το BBC.  

Από την επίθεση και μετά, η 29χρονη Νοτάρο μιλάει ανοιχτά για τη βία εναντίων των γυναικών. Έγινε επίσης τηλεοπτική διασημότητα καθώς εμφανίστηκε σε ένα εθνικό χορευτικό σόου, αλλά κυρίως είναι σύμβολο για γυναίκες που δέχτηκαν επίθεση με οξύ.

Μόνο 15 χρόνια φυλάκιση στον άντρα που πέταξε οξύ στο πρόσωπο της Τζέσικα Νοτάρο Facebook Twitter

Τι συνέβη στην Τζέσικα Νοτάρο;

Μήνες μετά τον χωρισμό της με τον Ταβάρες το μοντέλο από το Ρίμινι διαμαρτυρήθηκε στην αστυνομία πως o Ταβάρες την παρακολουθεί και περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν εναντίον του. 

Στις 10 Ιανουαρίου 2017 το μοντέλο και τραγουδίστρια δέχτηκε επίθεση με υδροχλωρικό οξύ το οποίο της προκάλεσε βαθιές ούλες στο πρόσωπό της. Υπεβλήθη πολλές επεμβάσεις για να αποκατασταθεί το πρόσωπό της και τώρα φοράει ένα κάλυμμα πάνω από το μόνιμα κατεστραμμένο αριστερό της μάτι. 

Για μήνες δεν μπορούσε να γυρίσει στην κύρια δουλειά της. Η Νοτάρο δούλευε ως εκπαιδεύτρια θαλάσσιων λιονταριών σε ένα δελφινάριο. 

Αλλά όταν ανέβασε φωτογραφίες του τυλιγμένου με επιδέσμου προσώπου της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η υπόθεσή της απασχόλησε πολύ τον Τύπο και τόνισε τη βία ενάντια στις γυναίκες στην Ιταλία. 

Εμφανίστηκε στην τηλεόραση όπου κατήγγειλε τον πρώην φίλο της. 

«Θέλω να δείτε τι μου έκανε. Αυτό δεν είναι αγάπη», δήλωσε. «Όσο το οξύ κατέτρωγε το πρόσωπό μου ήμουν στα γόνατα και προσευχόμουν στον Θεό να πάρει την ομορφιά μου αλλά τουλάχιστον να μου αφήσει την όρασή μου.»

 

Μόνο 15 χρόνια φυλάκιση στον άντρα που πέταξε οξύ στο πρόσωπο της Τζέσικα Νοτάρο Facebook Twitter

Οι λόγοι που μειώθηκε η ποινή του Ταβάρες

Ο τριαντάχρονος Ταβάρες, που κατάγεται από το Πράσινο Ακροτήρι, καταδικάστηκε πέρυσι σε δυο ξεχωριστές δίκες στο Ρίμινι σε δέκα χρόνια φυλάκιση για την επίθεση με το οξύ και οχτώ χρόνια για την παρακολούθηση.  

Αυτό σήμαινε πως συνολικά, ο Ταβάρες, θα έμενε στη φυλακή για δέκα οχτώ χρόνια. 

Οι δικηγόροι του ωστόσο, υποστήριξαν πως οι δυο κατηγορίες αφορούν την ίδια υπόθεση, στοχεύοντας στη μείωση της ποινής. 

Το εφετείο συμφώνησε να συνδυάσει τις κατηγορίες και αποφάσισε πως ο Ταβάρες θα εκτίσει ποινή δεκαπέντε ετών, πέντε μηνών και είκοσι ημερών στην φυλακή. 

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, ο δικηγόρος της Νοτάρο είχε προέτρεψε το δικαστήριο να μην μειώσει την ποινή κάτω από τα δεκαοχτώ χρόνια, αλλά είπε πως η πελάτισσά του είναι ικανοποιημένη με την ετυμηγορία. 

«Η Τζέσικα είναι ικανοποιημένη από την ανθρώπινη και την δικαστική πλευρά» ανέφερε ο δικηγόρος Αλμπέρτο Αλέσι και μετέδωσε η La Repubblica. 

Πώς η Νοτάρο έφτιαξε ξανά τη ζωή της 

Οικεία στους Ιταλούς, με το ξεχωριστό κάλυμμα από γκλίτερ στο μάτι, η Τζέσικα Νοτάρο έγινε δημόσιο σύμβολο της μάχης ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Νωρίτερα φέτος, πήρε μέρος στο ιταλικό Dancing with the Stars και εμφανίστηκε σε τοκ σόου το προηγούμενο σαββατοκύριακο. 

«Δεν είμαι τόσο δυνατή όσο φαίνομαι», δήλωσε την Κυριακή. «Είμαι τρελά υποχόνδρια αλλά όταν κάτι τόσο σοβαρό όσο αυτό σου συμβαίνει πρέπει να επιλέξεις αν θα ζήσεις ή αν θα πεθάνεις και επέλεξα να ζήσω.» 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ