Ντομπρόβσκις για Ιταλία: Σημαντικές αποκλίσεις στον προϋπολογισμό- Ξεκινά η διαδικασία των κυρώσεων

Ντομπρόβσκις για Ιταλία: Σημαντικές αποκλίσεις στον προϋπολογισμό- Ξεκινά η διαδικασία των κυρώσεων Facebook Twitter
EPA
0

«Σημαντικές αποκλίσεις» από τις δεσμεύσεις της έχει το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις. 

Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, o κ. Ντομπρόβσκις προειδοποίησε πως πλέον θα κινηθεί η διαδικασία των κυρώσεων για το υπερβολικό έλλειμμα. 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση της Ιταλίας υπέβαλε ξανά το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2019 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διατηρώντας αμετάβλητες τις προβλέψεις που περιείχε για την οικονομική ανάπτυξη και το δημόσιο έλλειμμα.

Ήδη, η Κομισιόν είχε απορρίψει — για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ — τον ιταλικό προϋπολογισμό, αφού γνωμοδότησε ότι αντίκειται στις δεσμεύσεις της Ιταλίας βάσει του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ).

Αποφασίζοντας να προχωρήσει στην εκ νέου υποβολή του χωρίς καμιά μεταβολή στα επίμαχα μεγέθη, η κυβέρνηση της Ιταλίας φάνηκε να κλιμακώνει τη σύγκρουσή της με τις Βρυξέλλες.

«Η ιταλική κυβέρνηση αμφισβητεί ανοικτά τους κανόνες για τα δημοσιονομικά, που έχουν συμφωνηθεί από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης και η πολιτική της είναι «αντιπαραγωγική», καθώς έχει θορυβήσει τους επενδυτές και έχει ωθήσει ψηλότερα τις αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Έπιτροπής.

Ο Ντομπρόβσκις πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια, η Κομισιόν είχε αποφύγει να κινήσει διαδικασία «επί παραβάσει» για το υπερβολικό έλλειμμα της Ιταλίας διότι οι προϋπολογισμοί της συμμορφώνονταν σε γενικές γραμμές προς το ΣΣΑ, αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον, κατά συνέπεια η έναρξη της διαδικασίας αυτής «είναι δικαιολογημένη».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ