Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις την Άγκυρα για τους S-400

Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις την Άγκυρα για τους S-400 Facebook Twitter
EPA
0

Με μια νέα, απειλητική προειδοποίηση απαντά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην απόφαση της Άγκυρας για την απόκτηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Η Ουάσιγκτον τονίζει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων αλλά και στην αναβολή της παράδοσης των αμερικανικών μαχητικών F-35. 


Σε δήλωση που έκανε στους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία ότι η ενδεχόμενη απόκτηση του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή κυρώσεων στο πλαίσιο του νόμου για την καταπολέμηση των αντιπάλων της Αμερικής (CAATSA).

Παράλληλα, «ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα για τα F-35 - τόσο για την απόκτηση των αεροσκαφών όσο και για τη βιομηχανική συμμετοχή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ