ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ένας παππούς κυνηγά Pokemon πάνω σε ποδήλατο με 15 κινητά

Ένας παππούς κυνηγά Pokemon πάνω σε ποδήλατο με 15 κινητά Facebook Twitter
0

Ένας εβδομηντάχρονος από την Ταϊβάν έχει αποφασίσει να πιάσει κυριολεκτικά όλα τα Pokemon, στο ηλεκτρονικό παιχνίδι Pokemon Go της Nintendo.  

Ο λόγος για τον Τσεν Σαν-γιουάν, γνωστό και ως «παππού-πόκεμον» που κάθε μέρα ανεβαίνει στο ποδήλατο του, μαζί με 15 smartphone στο τιμόνι, κυνηγώντας τα φανταστικά, ηλεκτρονικά πλάσματα στους δρόμους της Ταϊπέι. 

Στην οθόνη, η εφαρμογή προβάλει τα ανύπαρκτα Pokemon σε πραγματικές τοποθεσίες με την εφαρμογή τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας. 

Έτσι, όσα περισσότερα κινητά έχει κανείς στη διάθεσή του, τόσα περισσότερα pokemon μπορεί να «δει» γύρω του. 

Φωτογραφίες με τον Τσεν να κάνει ποδήλατο κυνηγώντας Pokemon έχουν γίνει viral, μετατρέποντας τον σε «σελέμπριτι» της συνοικίας Τουτσένγκ, όπου κατοικεί. 

Ένας παππούς κυνηγά Pokemon πάνω σε ποδήλατο με 15 κινητά Facebook Twitter

«Στην αρχή χρησιμοποιούσα μόνο ένα κινητό τηλέφωνο και έπαιζα διαρκώς», λέει ο Τσεν στο πρακτορείο Reuters. Μετά από έναν μήνα τα κινητά έγιναν τρία, στη συνέχεια έξι, εννιά, δώδεκα και τώρα δεκαπέντε». 

Ο άνθρωπος που μύησε τον 70χρονο στον μαγικό κόσμο του Pokemon, το 2016, δεν ήταν άλλος από τον ανήλικο εγγονό του που έπαιζε εκείνη την εποχή. 

Όμως ο παππούς αποδείχτηκε πιο φανατικός από τον εγγονό αφού ξόδεψε περίπου 4.800 δολάρια για τα 15 κινητά του και κάθε μήνα ξοδεύει τουλάχιστον 300 δολάρια σε αγορές εντός παιχνιδιού. 

Παίζοντας σε πολλά κινητά ταυτόχρονα, ο 70χρονος ανεβαίνει πιο γρήγορα τα επίπεδα και αιχμαλωτίζει ολοένα και πιο σπάνια Pokemon. 

Ο συνταξιούχος παραδέχεται ότι ορισμένες φορές παίζει «όλη νύχτα» χάρη στα powerbanks που επαναφορτίζουν τα 15 κινητά του ακόμα και πάνω στο ποδήλατο. 

Οι συμπαίκτες του Τσεν είναι εντυπωσιασμένοι από την ενέργειά του. «Είναι ικανός να χειρίζεται 15 τηλέφωνα ταυτόχρονα», λέει η 45χρονη Σιν Γου-σενγκ. «Βγαίνει έξω και παραμένει δραστήριος για έξι με εφτά ώρες. Αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό». 

Το Pokemon Go παραμένει μέχρι στιγμής το πιο δημοφιλές παιχνίδι «επαυξημένης πραγματικότητας» με εκατομμύρια φανατικούς σε όλον τον κόσμο. Κανείς όμως δεν είναι πιο αφοσιωμένος από τον Τσεν. 

 

Με πληροφορίες από Reuters και Business Insider

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ