Παλαιστίνη: Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον τηλεοπτικό σταθμό της Χαμάς

Παλαιστίνη: Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον τηλεοπτικό σταθμό της Χαμάς Facebook Twitter
EPA
0

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν απόψε τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας μετά από προειδοποιητικές βολές που έριξαν σε κοντινές περιοχές για την εκκένωση της περιοχής.


Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από την αεροπορική επιδρομή στο κανάλι Al-Aqsa που ακολουθεί ένα κύμα συγκρούσεων στα σύνορα του Ισραήλ και του παλαιστινιακού θύλακα, μεταξύ της Χαμάς και ισραηλινών δυνάμεων.


Από την επιδρομή καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του σταθμού στην πόλη της Γάζας και γειτονικά κτίρια. Ο τηλεοπτικός σταθμός ανακοίνωσε ότι θα ξαναρχίσει σύντομα να εκπέμπει.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν διαφύγει μετά από καλέσματα του Ισραήλ να εκκενώσουν την περιοχή και την εκτόξευση τουλάχιστον πέντε προειδοποιητικών πυραύλων, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων IDF ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα στους δημοσιογράφους την ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα με την Λωρίδα της Γάζας.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας έκανε λόγο για 3 Παλαιστίνιους νεκρούς. Ιατρικοί αξιωματούχοι στο Ισραήλ δήλωσαν πως τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις με ρουκέτες.

Νωρίτερα, Παλαιστίνιοι στη Γάζα είχαν εκτοξεύσει δεκάδες ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ και το Ισραήλ ανταπέδωσε εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα.

Η χθεσινή ισραηλινή εισβολή προκάλεσε το ξέσπασμα φονικών μαχών στον θύλακα.


Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιθέσεις, ανακοίνωσε το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο από την πλευρά του για τρεις Παλαιστίνιους νεκρούς, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM