in ,

Αγγλία: Οι σιδηροδρομικές εταιρείες ζητάνε περισσότερες γυναίκες οδηγούς

H Southeastern και η Greater Anglia θέλουν περισσότερες γυναίκες στο τιμόνι

Οι ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρείες στην Αγγλία έχουν ξεκινήσει εκστρατείες για την πρόσληψη περισσότερων γυναικών οδηγών. Η εταιρεία Southeasern που εξυπηρετεί το Λονδίνο, το Κεντ και το Ανατολικό Σάσεξ, αναφέρει ότι λιγότερο από το 5% των οδηγών της είναι γυναίκες και πως μέχρι το 2021 επιδιώκει το 40% των αιτούντων να είναι γυναίκες ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

104275454 helen dickerson
H Helen Dickerson, πρώτη γυναίκα ελεγκτής

Οι ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρείες στην Αγγλία έχουν ξεκινήσει εκστρατείες για την πρόσληψη περισσότερων γυναικών οδηγών.

Η εταιρεία Southeasern που εξυπηρετεί το Λονδίνο, το Κεντ και το Ανατολικό Σάσεξ, αναφέρει ότι λιγότερο από το 5% των οδηγών της είναι γυναίκες και πως μέχρι το 2021 επιδιώκει το 40% των αιτούντων να είναι γυναίκες. H διευθύντρια υπηρεσιών της εταιρείας, Ellie Burrows δήλωσε «Δεν ισχύει πλέον τα μικρά αγόρια να παίζουν με τραίνα και τα μικρά κορίτσια να παίζουν με κούκλες».

Η Greater Anglia αποκάλεσε τις σιδηροδρομικές γραμμές, «ανδροκρατούμενες», λέγοντας πως λιγότερο από το 5% των γυναικών εργάζονται ως οδηγοί. Η εταιρεία, που εξυπηρετεί την ανατολική Αγγλία, έχει ήδη ξεκινήσει εσωτερική εκστρατεία προσλήψεων ενώ πρόσφατα διόρισε την πρώτη γυναίκα ελεγκτή.

H Helen Dickerson είναι υπεύθυνη για τις εκκινήσεις των τρένων στο Νόργουιτς, επιθεωρεί, ενημερώνει και φροντίζει για τον ανεφοδιασμό και τους ελέγχους συντήρησης.

«Υπάρχουν περισσότεροι από 100 άνδρες στο σημείο Crown Point και εγώ είμαι η μόνη γυναίκα μηχανικός» είπε.

«Η δουλειά έχει να κάνει με την επικοινωνία και είναι σπουδαίο να γνωρίζεις πως βοηθάς καθημερινά τους ανθρώπους να πάνε στις δουλειές τους».

Southern
H Southern Railway

Η Greater Anglia δήλωσε ότι μόνο το 22% των εργαζομένων της ήταν γυναίκες, κάτι που « επιχειρεί να αλλάξει και στην υπόλοιπη βιομηχανία»

Πρωτοβουλίες εισάγονται από τη Southeastern με σκοπό να ενθαρρύνουν περισσότερες γυναίκες να υποβάλλουν αίτηση για την ανάληψη διάφορων ρόλων.

Ημέρες ανοικτής πρόσληψης, προγράμματα καθοδήγησης και ανάπτυξης για τις εργαζόμενες, αλλαγή των εκστρατειών πρόσληψης ώστε να αντικατοπτρίζουν περισσότερη ποικιλομορφία.

Επι του παρόντος η εταιρεία έχει μόλις 51 γυναίκες οδηγούς.

Η κ Burrows ανέφερε ότι «η κοινωνία έχει προχωρήσει» και πρόσθεσε ότι οι σιδηρόδρομοι δεν είναι ανδρικό πεδίο. «Υπάρχουν χιλιάδες ταλαντούχες γυναίκες εκεί έξω που θα μπορούσαν να έχουν λαμπρή σταδιοδρομία στο τομέα της μηχανικής, της οδήγησης, της εποπτείας και των πωλήσεων».

«Είναι ζωτικής σημασίας, το εργατικό δυναμικό της εταιρείας μας να καθρεφτίζει την ποικιλομορφία των επιβατών μας»

Εκπρόσωπος της Southern Rail δήλωσε ότι «ασκώ πιέσεις ώστε να κάνω την βιομηχανία πιο ελκυστική στις γυναίκες υποψήφιες». Είπα ότι φέτος το 30% των ασκούμενων οδηγών ήταν γυναίκες σε αντίθεση με το 18% του 2017.

Το Σωματείο οδηγών διαπίστωσε πως οι μηχανοδηγοί αποτελούνταν κυρίως από ετεροφυλόφιλους άνδρες, ηλικίας άνω των 35 ετών.

Εκπρόσωπος της ένωσης οδηγών δήλωσε ότι «οι εταιρείες τρένων διστάζουν να προσλάβουν γυναίκες οδηγούς».

«Θέλουμε η σιδηροδρομική βιομηχανία, που εκτελεί καθημερινά έργο ζωτικής σημασίας μεταφέροντας επιβάτες και φορτία σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, να αντικατοπτρίζει την κοινωνία που εξυπηρετεί, μια κοινωνία αποτελούμενη από άνδρες και γυναίκες, ανεξάρτητα από εθνικότητα, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό ή οποιαδήποτε άλλη ιδεολογία.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια