Ζευγάρι που είχε ονομάσει το παιδί του «Αδόλφο» καταδικάστηκε για συμμετοχή σε νεοναζιστική ομάδα

Ζευγάρι που είχε ονομάσει το παιδί του «Αδόλφο» καταδικάστηκε για συμμετοχή σε νεοναζιστική ομάδα Facebook Twitter
0

Τρία άτομα, ανάμεσα τους και ένα ζευγάρι που είχε ονομάσει το παιδί τους «Αδόλφο», βρέθηκαν ένοχα για τη συμμετοχή τους σε τρομοκρατική ομάδα. 

Ο 22χρονος Adam Thomas, η 38χρονη Claudia Patatas, από το Μπάνμπουρι, μαζί με τον 27χρονο Daniel Bogunovic από το Λέστερ, καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους στο National Action, μετέδωσε το BBC. 

Ζευγάρι που είχε ονομάσει το παιδί του «Αδόλφο» καταδικάστηκε για συμμετοχή σε νεοναζιστική ομάδα Facebook Twitter

Η δίκη πραγματοποιήθηκε στο βασιλικό δικαστήριο του Μπέρμινγκχαμ. Οι ένορκοι είδαν φωτογραφίες του Thomas, όπου φορώντας την στολή της Κου Κλουξ Κλαν κρατούσε το παιδί του. 

Η νεοναζιστική τρομοκρατική ομάδα National Action είχε συστηθεί το 2013 και τέθηκε εκτός νόμου το 2016, όταν τα μέλη του χαιρέτησαν την δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών Jo Cox από τον ακροδεξιό τρομοκράτη Thomas Mair, νωρίτερα την ίδια χρονιά. 

Παρότι η οργάνωση είχε κηρυχθεί παράνομη, τα μέλη είχαν κηρύξει την «λευκή τζιχάντ», έναν «λευκό ιερό πόλεμο» για να διαδώσουν τις ρατσιστικές τους ιδέες στην χώρα. 

Οι κατήγοροι δήλωσαν πως η ομάδα των Ανατολικών Μίντλαντς άλλαζε το «ένα δέρμα μετά το άλλο» και απέκτησε νέα ταυτότητα μετά την παύση της και μίλησαν για «ένα συγκεκριμένο τύπο τρόμου, που γεννήθηκε από τη φανατική και φυλετική πίστη στη λευκή υπεροχή».

Σε συνομιλία μέσω Skype που ανακτήθηκε από τον υπολογιστή του Thomas αποκαλύφθηκε πως η ομάδα των Ανατολικών Μίντλαντς, περίπου 17-20 άτομα, αποφάσισε να αγνοήσει την απόφαση διάλυσης του National Action. «Προδότες. Τα Μίντλαντς θα συνεχίσουν μόνα τους τη μάχη.»

Ο Thomas κατέθεσε στο δικαστήριο πως οι φωτογραφίες που των έδειχναν με την στολή της ΚΚΚ ήταν απλά παιχνίδι αλλά παραδέχθηκε επίσης πως ήταν ρατσιστής. 

Παράλληλα βρέθηκε ένοχος γιατί είχε στην κατοχή του ένα αντίτυπο του εγχειριδίου «Ο τσελεμεντές του αναρχικού».

Οι Thomas και Patatas είχαν δυο ματσέτες, η μια με οδοντωτή λεπίδα 46 εκατοστών, στο δωμάτιο όπου κοιμόταν ο γιος τους. Σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους τον Ιανουάριο, βρέθηκαν επίσης δυο βαλλίστρες κοντά στην κούνια του μωρού. 

Παράλληλα βρέθηκε μια φόρμα για γλυκά στο σχήμα της σβάστικας σε ένα ντουλάπι κουζίνας, όπως επίσης κοσμήματα, σημαίες και ρούχα με ναζιστικά σύμβολα αλλά και σύμβολα του National Action.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η μητέρα, που γεννήθηκε στην Πορτογαλία και έχει τον μαύρο ήλιο των SS τατουάζ στην πλάτη της, αποκάλυψε επίσης πως γιόρτασε μια φορά την επέτειο γέννησης του Χίτλερ, τρώγοντας μια τούρτα με το πρόσωπο του Φύρερ. 

«Έκανα αγώνα για να κόψω το πρόσωπό του. Ο Αδόλφος είναι ζωή.» 

Ζευγάρι που είχε ονομάσει το παιδί του «Αδόλφο» καταδικάστηκε για συμμετοχή σε νεοναζιστική ομάδα Facebook Twitter
Ζευγάρι που είχε ονομάσει το παιδί του «Αδόλφο» καταδικάστηκε για συμμετοχή σε νεοναζιστική ομάδα Facebook Twitter

Παράλληλα, ο Thomas διακύρρητε πως οι μετανάστες πρέπει να δηλητηριαστούν με αέρια, οι έγχρωμοι να δολοφονηθούν και οι Κινέζοι να γίνουν βιοκαύσιμα, σε μια σειρά άθλιων ρατσιστικών μηνυμάτων.  

Έλεγε επίσης πως οι ομοφυλόφιλοι και οι μιγάδες πρέπει να σκοτώνονται με λιθοβολισμό, να αποκεφαλίζονται και να κρεμιούνται και επιθυμούσα να ξεκινήσει ένα βρετανικό παράρτημα της ΚΚΚ. 

«Μπορούμε να σφάξουμε εκατομμύρια μη λευκών, δεν υπάρχει πρόβλημα, είμαστε ανώτεροι. Προσωπικά το μόνο που θέλω είναι μια λευκή πατρίδα. Δεν αποδέχομαι κανέναν που δεν είναι 100% λευκός.»

Ζευγάρι που είχε ονομάσει το παιδί του «Αδόλφο» καταδικάστηκε για συμμετοχή σε νεοναζιστική ομάδα Facebook Twitter
 

Τα μηνύματα από το κοινό τσατ 'TripleK Mafia' βρέθηκαν από την αστυνομία σε ένα κινητό τηλέφωνο που κατασχέθηκε από τον 23χρονο ηγέτη του National Action στα Μίντλαντς, Alex Deakin. 

Οι δικαστές έλαβαν ομόφωνες αποφάσεις μετά από δωδεκάωρη διαβούλευση. Οι τρεις κατηγορούμενοι θα καταδικαστούν στις 14 Δεκεμβρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ