«Πνίγομαι...Βγάλτε τη σακούλα από το κεφάλι μου»- Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι

«Πνίγομαι...Βγάλτε τη σακούλα από το κεφάλι μου»- Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι Facebook Twitter
EPA
0

Τα τελευταία λόγια του Τζαμάλ Κασόγκι αποκαλύπτει ο Ναζίφ Καραμάν, επικεφαλής των δημοσιογραφικών ερευνών στην τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Σύμφωνα με τον Καραμάν, ο Κασόγκι δολοφονήθηκε με τη χρήση μιας πλαστική σακούλας. Οι δολοφόνοι την πέρασαν στο κεφάλι του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, προκαλώντας του ασφυξία. «Πνίγομαι...βγάλτε μου αυτή τη σακούλα από το κεφάλι. Είμαι κλειστοφοβικός», ήταν τα λόγια του δημοσιογράφου ελάχιστα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. 

Ο Καραμάν αποκάλυψε αυτά τα στοιχεία ενώ την ίδια στιγμή, η τουρκική αστυνομία φαίνεται πως εγκαταλείπει τις προσπάθειες να εντοπίσει το πτώμα του Κασόγκι, όμως συνεχίζει την έρευνα για επιπλέον στοιχεία και εμπλεκόμενους στην υπόθεση. 

Στην προξενική κατοικία της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν ίχνη από χημικό οξύ. Οι τουρκικές αρχές πιστεύουν πως το πτώμα του δημοσιογράφου διαλύθηκε εκεί, με τη χρήση χημικών. 

Ο Τούρκος δημοσιογράφος υποστήριξε ακόμα ότι οι 15 εκτελεστές από τη Σαουδική Αραβία που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη μια ημέρα πριν τη δολοφονία χρειάστηκαν 15 λεπτά για να διαμελίσουν τη σορό του.

Ο Καραμάν μάλιστα ανέφερε πως σύντομα η Daily Sabah θα δημοσιεύσει φωτογραφίες από τα εργαλεία που ήρθαν στην Τουρκία και τα οποία χρησιμοποίησε η ομάδα των Σαουδαράβων που πραγματοποίησε το έγκλημα. 

 Η αποκάλυψη του Καραμάν έρχεται αφότου το Σάββατο ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πως το ηχητικό υλικό από τη δολοφονία Κασόγκι είναι πλέον γνωστό στις κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Με πληροφορίες από Al Jazeera 

Διεθνή
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ