Pink Legacy - Αυτό το σπάνιο ροζ διαμάντι ποιος θα το πάρει;

Pink Legacy - Αυτό το σπάνιο ροζ διαμάντι ποιος θα το πάρει; Facebook Twitter
0

Ένα πολύ σπάνιο ροζ διαμάντι αναμένεται να ξεπεράσει τα 50εκ. δολάρια σε δημοπρασία στις 13 Νοεμβρίου.


Το Pink Legacy που ξεπερνά σε βάρος τα 19 καράτια αναμένεται να ξεπεράσει το ιλιγγιώδες ποσό των 50εκ. δολαρίων σε δημοπρασία του Οίκου Christie's την επόμενη εβδομάδα.


Συνήθως, τα περισσότερα ροζ διαμάντια δεν ξεπερνούν το ένα καράτι, είπε εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών συμπληρώνοντας ότι αυτό και μόνο υπογραμμίζει την σπανιότητά του.

Pink Legacy - Αυτό το σπάνιο ροζ διαμάντι ποιος θα το πάρει; Facebook Twitter


Το εν λόγω διαμάντι θα τεθεί στο τραπέζι του πλειστηριασμού για πρώτη φορά, στις 13 Νοεμβρίου και αναμένεται να αποφέρει κέρδη μεταξύ 30 έως 50 εκατομμύρια δολάρια.


«Είναι ένα από τα πιο όμορφα και σπάνια κομμάτια που έχουν παρουσιαστεί ποτέ σε δημόσια δημοπρασία» λέει ο εκπρόσωπος του Christie's εμμένοντας στην εκτίμησή του ότι θα πετύχει πολύ υψηλή τιμή.


Το πολυγωνικά κομμένο διαμάντι έχει βαθμολογηθεί ως «fancy vivid» , ο υψηλότερος βαθμός χρωματικής κλίμακας που δίνεται σε πολύτιμους λίθους.

Pink Legacy - Αυτό το σπάνιο ροζ διαμάντι ποιος θα το πάρει; Facebook Twitter


Ο οίκος Christie's τονίζει ότι μία τέτοια περίπτωση ροζ διαμαντιού με τέτοια βαθμολογία χρώματος και βάρος πάνω από δέκα καράτια είναι σχεδόν ανήκουστη και μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί μόνο τέσσερα ίδιου βάρους και χρώματος αλλά χαμηλότερης χρωματικής κλίμακας (vivid).


Το Pink Legacy που θ' ανοίξει την σεζόν δημοπρασιών «Magnificent Jewels» του οίκου Christie's, άνηκε στην οικογένεια Όπενχάιμερ η οποία είχε στην κατοχή της εταιρία εξόρυξης πολύτιμων λίθων και το είχε βρει περίπου ένα αιώνα πίσω. Ωστόσο ο οίκος δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία του νεότερου ιδιοκτήτη που θα το προσφέρει στη δημοπρασία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM