Ένας 27χρονος Έλληνας ομογενής νεκρός από την επίθεση στην Καλιφόρνια

Ένας 27χρονος Έλληνας ομογενής νεκρός από την επίθεση στην Καλιφόρνια Facebook Twitter
1

Ένας 27χρονος Έλληνας ομογενής είναι ανάμεσα στα θύματα της ένοπλης επίθεσης στην Καλιφόρνια όπως αποκαλύπτεται σήμερα.

Ο Τηλέμαχος Ορφανός, γνωστός και ως Tel, έπεσε νεκρός από τα πυρά του 28χρονου Ιαν Ντέιβιντ Λονγκ, στο μπαρ Bar & Grill, στην πόλη Thousand Oaks, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ο άτυχος ομογενής είχε πάει να διασκεδάσει στο μπαρ μαζί με τους φίλους του.

Ένας 27χρονος Έλληνας ομογενής νεκρός από την επίθεση στην Καλιφόρνια Facebook Twitter

Τραγική ειρωνεία: o Τηλέμαχος Ορφανός είχε επιβιώσει από την πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στο Λας Βέγκας τον Νοέμβριο του 2017.

«Ο Τηλέμαχος ήταν και στην επίθεση στο Λας Βέγκας. Όμως εκείνο το βράδυ γύρισε στο σπίτι του. Χθες δεν γύρισε. Δεν θέλω ούτε προσευχές, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω να μπουν περιορισμοί στην οπλοκατοχή. Τέρμα στα όπλα.», δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα του Σούζαν.

Ο 27χρονος εργαζόταν σε εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών. Ο πατέρας του, Μάρκος Ορφανός, 63 ετών, είναι καθηγητής και έχει καταγωγή από την Σπάρτη και την Σμύρνη. Ο Ορφανός είχε υπηρετήσει για 2,5 χρόνια στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ.

Ένας 27χρονος Έλληνας ομογενής νεκρός από την επίθεση στην Καλιφόρνια Facebook Twitter

Ο Τηλέμαχος αγαπούσε την Ελλάδα, διατηρούσε επικοινωνία με τα ξαδέλφια του στην Σπάρτη και ήταν περήφανος για την καταγωγή του.

Οι γονείς τον βάφτισαν Τηλέμαχο εμπνευσμένοι από την Οδύσσεια του Ομήρου την οποία συνήθιζαν να του διαβάζουν όταν ήταν μικρός ενώ όλη η οικογένεια επισκέφθηκε πέρσι την Ελλάδα.

Ένας 27χρονος Έλληνας ομογενής νεκρός από την επίθεση στην Καλιφόρνια Facebook Twitter

Ποιος ήταν ο δράστης της αιματηρής επίθεσης

 

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε ένα μπαρ στην Καλιφόρνια, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους, ήταν ένας παρασημοφορημένος πολυβολητής του σώματος των Πεζοναυτών που είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν και είχε πολλές δοσοληψίες με την αστυνομία το τελευταίο διάστημα.

Ο Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, 28 ετών, ζούσε στο Νιούμπερι Παρκ, ένα προάστιο με κομψά μπάνγκαλοους και φροντισμένους κήπους, περίπου 6,5 χιλιόμετρα από το Borderline Bar & Grill όπου σημειώθηκε το μακελειό, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Λονγκ εντάχθηκε στους Πεζοναύτες το 2008 και αποστρατεύτηκε το 2013 με τον βαθμό του υποδεκανέα, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του σώματος, ο Τζόζεφ Μπάτεφιλντ. Υπηρέτησε για επτά μήνες στο Αφγανιστάν, στα τέλη του 2010 και είχε τιμηθεί πολλές φορές με αριστεία και παράσημα.

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές με τι ασχολήθηκε ο Λονγκ αφού αποχώρησε από τον στρατό.

Ένας 27χρονος Έλληνας ομογενής νεκρός από την επίθεση στην Καλιφόρνια Facebook Twitter

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, ο σερίφης Τζεφ Ντιν είπε ότι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του Λονγκ τον περασμένο Απρίλιο για κάποιο επεισόδιο που είχε σημειωθεί εκεί. «Ήταν οργισμένος, συμπεριφερόταν κάπως παράλογα» εξήγησε. Κλήθηκε μια ομάδα ειδικών που έκριναν ότι με βάση την πολιτειακή νομοθεσία ο Λονγκ δεν ήταν σε κατάσταση τέτοια ώστε να εγκλειστεί ακουσίως σε ψυχιατρική κλινική για να εκτιμηθεί η ψυχική υγεία του.

Ένας γείτονάς του, που είπε ότι ονομάζεται Χάνσον, είπε ότι ο Λονγκ ζούσε με τη μητέρα του. «Κοιτάζω τη δουλειά μου και το ίδιο κάνουν κι αυτοί», είπε από τηλεφώνου αυτός ο άνδρας, ενώ μια γυναικεία φωνή στο βάθος ακούστηκε να λέει; "Ήταν κάπως μοναχικός".

Άλλοι κάτοικοι της γειτονιάς, όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν αναγνωρίζουν το όνομα του υπόπτου και ότι η μητέρα του απλώς τους χαιρετούσε καθώς περνούσε με το αυτοκίνητό της.

Μια αμερικανική σημαία ήταν υψωμένη στο γκαράζ του σπιτιού του Λονγκ και ένα κόκκινο φορτηγάκι ήταν παρκαρισμένο απ' έξω.

Σύμφωνα με τα δημόσια αρχεία, ο Λονγκ ήταν εγγονός του Χ. Ντάριλ Φόλεϊ, πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που πέθανε το 2010, μετά από 30 χρόνια στην ενεργό υπηρεσία.

Το μπαρ Borderline είναι πολύ δημοφιλές στους φοιτητές και το βράδυ της Τετάρτης είχε οργανώσει μια φοιτητική βραδιά. Το Λουθηρανικό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, που απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα, ματαίωσε σήμερα όλα τα μαθήματα ενώ στο Πανεπιστημίο Πέπερνταϊν θα τελεστεί αγρυπνία στη μνήμη των θυμάτων.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Η κοινή λογική λέει ότι κανείς ιδιώτης δεν πρέπει να έχει στην κατοχή του όπλο. Και οταν λέμε κανείς εννοούμε ΚΑΝΕΙΣ. Μόνο έτσι οι ανθρωποκτονίες θα περιοριστούν δραματικά όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά παγκόσμια. Βέβαια αυτό είναι ουτοπικό διότι τα οικονομικά συμφέροντα γύρω απο το εμπόριο όπλων είναι ασύλληπτα μεγάλα.