O Eρντογάν ψάχνει στην Ελλάδα πρώην ποδοσφαιριστή που κατηγορείται ως «τρομοκράτης»

O Eρντογάν ψάχνει στην Ελλάδα πρώην ποδοσφαιριστή που κατηγορείται ως «τρομοκράτης» Facebook Twitter
0

H τουρκική δικαιοσύνη ξεκίνησε τη διαδικασία αιτήματος έκδοσης για τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Αρίφ Ερντέμ, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 έτη, κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Το ενδιαφέρον είναι πως οι τουρκικές αρχές και τα τουρκικά ΜΜΕ πιστεύουν πως ο Ερντέμ βρίσκεται στην Ελλάδα. 

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εναντίον ένταλμα σύλληψης τον Ιούλιο του 2016, λίγες ημέρες μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, για την οποία ο Ερντογάν θεωρεί ενορχηστρωτή τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Ερντέμ κατάφερε τότε να διαφύγει και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας κατοικεί στην Ελλάδα. 

Δεν πρόκειται για τον πρώτο Τούρκο ποδοσφαιριστή που η κυβέρνηση της Τουρκίας συνδέει με το κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση». Ο ίδιος ο Ερντέμ έχει αρνηθεί πως είναι «κομμάτι οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή κάθε οργάνωσης που θα έκανε το παραμικρό κακό στο έθνος και την πατρίδα». 

Ως ποδοσφαιριστής, ο Ερντέμ ήταν μέλος της ομάδας της Γαλατασαράι που κέρδισε το κύπελλο UEFA το 2000. Επίσης είχε 60 συμμετοχές στην Εθνική Τουρκίας. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM