Σεισμός

Αποτρόπαιες λεπτομέρειες από τη δίκη για την άγρια δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της 21χρονης Hannah Cornelius

Αποτρόπαιες λεπτομέρειες από τη δίκη για την άγρια δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της 21χρονης Hannah Cornelius Facebook Twitter
4

Τρεις άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για την απαγωγή, τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας φοιτήτριας πανεπιστήμιου, της Hannah Cornelius, πέρυσι, στη Νότια Αφρική.

Oι λεπτομέρειες του εγκλήματος έχουν σοκάρει καθώς η υπόθεση απασχόλησε τον Τύπο και πλέον έφτασε στο δικαστικό της φινα΄λε.

Οι Geraldo Parsons, 27 ετών, Vernon Witbooi, 33 ετών, και Eben van Niekerk, 28, καταδικάστηκαν επίσης για την απαγωγή, τη ληστεία και την απόπειρα δολοφονίας του Cheslin Marsh.

Αποτρόπαιες λεπτομέρειες από τη δίκη για την άγρια δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της 21χρονης Hannah Cornelius Facebook Twitter

Οι άνδρες λήστεψαν τον Marsh, του επιτέθηκαν και τον εγκατέλειψαν θεωρώντας τον νεκρό, πριν βιάσουν την 21 ετών Cornelius, τη μαχαιρώσουν στον λαιμό και διαλύσουν το κρανίο της με μια πέτρα, μεταδίδει η Daily Mail.

Ο Witbooi, που όπως αποκαλύφθηκε έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο με περιστατικά βίας εδώ και 19 χρόνια, εμφανίστηκε να υψώνει τον αντίχειρά του στις κάμερες, καθώς έφευγε από το δικαστήριο.

Αποτρόπαιες λεπτομέρειες από τη δίκη για την άγρια δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της 21χρονης Hannah Cornelius Facebook Twitter

Πλάνα από το δικαστήριο, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Times Live, δείχνουν τον Parsons και τον Witbooi να ερωτώνται αν έχουν μετανιώσει για το έγκλημα και τον Parsons να απαντάει θετικά.

Ένας τέταρτος άνδρας, ο Nashville Julius, 29 ετών, βρέθηκε ένοχος για την απαγωγή και την ληστεία των Cornelius και Marsh, μεταδίδει το News 24.

Ο Parsons δήλωσε στο δικαστήριο πως οι τέσσερις άνδρες σκόπευαν μόνο να κλέψουν το αυτοκίνητο της Cornelius αλλά η υπόθεση πήρε άλλη διάσταση όταν ανακάλυψαν πως οι δυο φοιτητές ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητο.

Ακόμα, υποστήριξε, πως η φοιτήτρια διαπραγματεύτηκε μαζί τους, συναινώντας στη σεξουαλική της κακοποίηση, αν την άφηναν να ζήσει. 

Η Cornelius βιάστηκε με αγριότητα. Στη συνέχεια την οδήγησαν σε απομονωμένο σημείο όπου και τη δολοφόνησαν.

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν πως το συμβάν ξεκίνησε τις πρώτες ώρες της 27ης Μαΐου 2017, όπου τέσσερις άνδρες περικυκλώνουν το VW Golf της Cornelius, που ήταν παρκαρισμένο έξω από την πολυκατοικία που ζούσε ο Marsh.

O Marsh ισχυρίστηκε πως μιλούσαν με την Cornelius στο αυτοκίνητό τους όταν ένας άνδρας έβαλε ένα κατσαβίδι στο στήθος της Cornelius μέσα από το ανοιχτό παράθυρο, αναφέρει η Daily Mail.

Από τον Marsh αφαίρεσαν μετρητά και τηλέφωνό και στη συνέχεια τον κλείδωσαν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Οι τέσσερις άνδρες ανάγκασαν την Cornelius μείνει μαζί τους στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν στο σπίτι ενός τοπικού ντήλερ όπου έκαναν χρήση κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Αποτρόπαιες λεπτομέρειες από τη δίκη για την άγρια δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της 21χρονης Hannah Cornelius Facebook Twitter

Στη συνέχεια οδήγησαν έξω από το Stellenbosch και σταματήσουν λίγο έξω από έναν αμπελώνα.

Εκεί έβγαλαν τον Marsh από το πορτ-μπαγκάζ, τον ανάγκασαν να βάλει το κεφάλι του πάνω σε μια πέτρα και άρχισαν να χτυπάνε το κρανίο του με τούβλα, μέχρι που πίστεψαν πως ήταν νεκρός.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Marsh ανέκτησε τις αισθήσεις του την επόμενη μέρα και κατευθύνθηκε τρεκλίζοντας προς ένα γειτονικό σπίτι, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και ένα σπασμένο χέρι, ώστε να ειδοποιήσει για την Cornelius.

Το σώμα της είχε βρεθεί λίγες ώρες πριν στην άκρη ενός δρόμου.

Μετά τον βιασμό και τον φόνο της νεαρής φοιτήτριας, η συμμορία πραγματοποίησε μπαράζ επιθέσεων με το κλεμμένο αυτοκίνητο, ληστεύοντας τουλάχιστον τρεις γυναίκες, πριν το αυτοκίνητο εντοπιστεί από τις αρχές.

Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας υψηλή ταχύτητα. Τελικά, τρεις από αυτούς συνελήφθησαν όταν εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και ο τέταρτος αργότερα.

 Η ποινή τους αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Διεθνή
4

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ