Λευκός Oίκος: Ανακαλείται η διαπίστευση του δημοσιογράφου που έγινε στόχος του Τραμπ

Λευκός Oίκος: Ανακαλείται η διαπίστευση του δημοσιογράφου που έγινε στόχος του Τραμπ Facebook Twitter
O δημοσιογράφος του CNN, Τζιμ Ακόστα
0

Ανακαλείται μέχρι νεοτέρας από τον Λευκό Οίκο η διαπίστευση στου δημοσιογράφου του CNN, Τζιμ Ακόστα, ο οποίος έγινε στόχος λεκτικής επίθεσης από τον Ντόναλντ Τραμπ στη χτεσινή συνέντευξης Τύπου.

«Μόλις μου απαγόρευσαν την είσοδο στον Λευκό Οίκο», επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο Τζιμ Ακόστα.

Ο δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αρνήθηκε να δώσει το μικρόφωνο πίσω σε εργαζόμενη στην αμερικανική προεδρία παρότι ο πρόεδρος είχε πάψει πια να του απαντά.

«Θα σου πω τι. Το CNN πρέπει να ντρέπεται που δουλεύεις για αυτό. Είσαι αγενής, φρικτός άνθρωπος», είπε ο Τραμπ στον Ακόστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. «Όταν μεταδίδεις ψευδείς ειδήσεις, πράγμα που κάνει το CNN, είσαι εχθρός του λαού!», πρόσθεσε.

 

Ο Ακόστα έχει γίνει επανειλημμένα στόχος του Τραμπ, καθώς του θέτει συχνά με πιεστικό τρόπο ερωτήσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Ακόστα απαίτησε ο Τραμπ να του απαντήσει σε ένα ερώτημα για ένα από τα «καραβάνια» των μεταναστών από χώρες της κεντρικής Αμερικής που κινείται προς τις ΗΠΑ. 

Αμέσως μετά, ο Ακόστα έθεσε ερωτήματα στον Τραμπ για την έρευνα σχετικά με τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε ανακοίνωσή του, το CNN χαρακτήρισε τα σχόλια του Τραμπ «αντιαμερικανικά» και τάχθηκε υπέρ του Ακόστα. «Ο ελεύθερος Τύπος έχει ζωτική σημασία για τη δημοκρατία», τόνισε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Tραμπ εγκάλεσε μια μαύρη δημοσιογράφο διότι του έθεσε μια «τόσο ρατσιστική ερώτηση» όταν του ζήτησε να τοποθετηθεί για το αν αυτοπροβαλλόμενος ως «εθνικιστής» ενισχύει το κίνημα του «λευκού εθνικισμού», των ρατσιστών.

«Ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει στην ελευθερία του Τύπου, περιμένει και ενθαρρύνει τις σκληρές ερωτήσεις», υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, όμως «δεν ανεχόμαστε όμως ποτέ ένας ρεπόρτερ να βάζει τα χέρια του πάνω σε μια γυναίκα που απλώς προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της, της εκπαιδευόμενης στον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε για να δικαιολογήσει την αναστολή της διαπίστευσης του Τζιμ Ακόστα.

Τον Ακόστα υπερασπίστηκε η Ένωση Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (White House Correspondents' Association, WHCA) που αποκάλεσε «απαράδεκτη» την αναστολή της ισχύος της διαπίστευσης ενός δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου CNN, του Τζιμ Ακόστα, ο οποίος προκάλεσε την οργή του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Ένωση χαρακτήρισε «αδύναμη» και «λαθεμένη» την απόφαση της κυβέρνησης του Τραμπ να «τιμωρήσει» τον Ακόστα επειδή επέμενε να θέτει πιεστικά ερωτήσεις στον Αμερικανό πρόεδρο και τόνισε ότι «διαμαρτύρεται έντονα» για αυτήν.

«Ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε αμφιβάλλει πως αυτή η αντίδραση (της αμερικανικής προεδρίας) ήταν δυσανάλογη με το υποτιθέμενο παράπτωμα να παρακολουθήσει το βίντεο από τα γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα», συμπληρώνει η Ένωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM