Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο Μονακό κατά του ιδιοκτήτη του Σκορπιού, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στο Μονακό κατά του ιδιοκτήτη του Σκορπιού, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ Facebook Twitter
EPA
0

Απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες κατά του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, του Ρώσου ιδιοκτήτη του Σκορπιού και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό. 

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος ερευνάται από τις αρχές του πριγκιπάτου για θέματα που σχετίζονται με μια δικαστική διαμάχη που έχει με τον Ελβετό έμπορο έργων τέχνης Ιβ Μποφιέ και την προσπάθεια του μεγιστάνα να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη. 

Οι ακριβείς κατηγορίες κατά του Ριμπολόβλεφ δεν έγιναν γνωστές. 

Εκτός από τον Ριμπολόβλεφ, κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε άλλα τρία άτομα. Στην δικηγόρου του, Τετιάνα Μπερσέντα, όπως και στον γιο και τη σύζυγο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του Μονακό Φιλίπ Ναρμίνο.

O Nαρμίνο είχε αναγκαστεί σε παραίτηση για την εμπλοκή του στη συγκεκριμένη υπόθεση. 

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από δημοσίευμα της Le Monde, η οποία  αποκάλυψε το περιεχόμενο ενός DVD και εκατοντάδες μηνύματα που είχαν σταλεί μέσω κινητού τηλεφώνου και άφηναν να εννοηθεί ότι υπήρχε ένα «μυστικό» κέντρο που δρούσε υπέρ του Ριμπαλόβλεφ.

Σύμφωνα πάντα με τη Le Monde, άνθρωποι του περιβάλλοντος του ιδιοκτήτη της AS Monaco αντάλλαζαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον Φιλίπ Ναρμινό. 

Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM