Η ιατρική εμπειρία και οι απεγνωσμένες προσπάθειες των φίλων του άτυχου Έλληνα ομογενή Ντάνιελ Χριστίδη δεν έφτασαν για να του σώσουν την ζωή, μετά την επίθεση που δέχτηκε από καρχαρία, στο λιμάνι του Σιντ στα νησιά Γουάτσάντεϊ της Αυστραλίας.


Ο 33χρονος ομογενής Δρ. Χριστίδης, ειδικευόμενος ιατρός και ερευνητής, κολυμπούσε αμέριμνος παρέα με την φίλη του τη στιγμή που κατασπαράχθηκε από τον καρχαρία, προκαλώντας του φρικτά τραύματα σε χέρια και πόδια.

 

Λίγη ώρα μετά το περιστατικό, ο 33χρονος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Μακέι σε κρίσιμη κατάσταση όπου και κατέληξε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, λόγω της σοβαρής αιμορραγίας. 

 

 

 

Είναι το τρίτο περιστατικό επίθεσης που συμβαίνει στην ίδια περιοχή από τον Σεπτέμβριο ενώ έξι καρχαρίες μήκους από 1,2 έως 3,7 μέτρα έχουν πιαστεί και θανατωθεί κατά την ίδια περίοδο.


Οι Αρχές προειδοποιούν συνεχώς τουρίστες και επισκέπτες να μην κολυμπούν στο σημείο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό της Δευτέρας.

 

 


Ο Ντάνιελ Χριστίδης ήταν ένας από τους δέκα φίλους της παρέας οι οποίοι βρίσκονταν στην πρώτη ημέρα των διακοπών τους με σκάφος.

 

Εκπρόσωπος της εταιρίας όπου η παρέα είχε νοικιάσει το σκάφος δήλωσε ότι είχαν προειδοποιήσει προφορικά για τον επικείμενο κίνδυνο συμβουλεύοντάς τους να μην κολυμπήσουν στην περιοχή.

 


Σύμφωνα τον αστυνόμο Στιβ Ο' Κόνελ η παρέα του Δρ. Χριστίδη αποτελούνταν κυρίως από ανθρώπους με ιατρική εμπειρία και είχε άμεση προσφορά πρώτων βοηθειών μέχρι να έρθει το ελικόπτερο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του.