Σεντένο: Περιμένουμε διόρθωση του ιταλικού προϋπολογισμού

Σεντένο: Περιμένουμε διόρθωση του ιταλικού προϋπολογισμού Facebook Twitter
EPA
0

Την ελπίδα ότι η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διόρθωση του προσχεδίου προϋπολογισμού της που απέρριψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Στο σημερινό Eurogroup, εκτός από το ιταλικό ζήτημα, θα συζητηθούν  ακόμα τα πρόσφατα στρες τεστ των ευρωπαϊκών τραπεζών και η μεταρρύθμιση της τραπεζικής ένωσης, σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων.

«Θα συζητήσουμε τη γνώμη της Επιτροπής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας. Ωστόσο δε θα λάβουμε σήμερα αποφάσεις. Η Επιτροπή ζήτησε τη διόρθωσή του και αυτό περιμένουμε, ελπίζοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να κάνει βήματα στη γραμμή των δημοσιονομικών κανόνων», δήλωσε ο κ. Σεντένο προσερχόμενος στη συνεδρίαση. 

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απάντησης της Ιταλίας στην Επιτροπής και ότι συνεχίζεται ο «εποικοδομητικός» διάλογος. «Θα λάβουμε, ελπίζουμε, το νέο προσχέδιο προϋπολογισμού και θα επανέλθουμε στο ζήτημα τον Δεκέμβριο», κατέληξε ο Μ. Σεντένο.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ