Αντιμέτωπος μέχρι και με θανατική ποινή ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο Πίτσμπουργκ

Αντιμέτωπος μέχρι και με θανατική ποινή ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο Πίτσμπουργκ Facebook Twitter
0

Καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο εμφανίστηκε για πρώτη φορά σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο άνδρας που κατηγορείται ότι σκότωσε 11 ανθρώπους το πρωί του Σαββάτου σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ.

Ο 46χρονος Ρόμπερτ Μπάουερς, που τραυματίστηκε από σφαίρα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία, απαντούσε μονολεκτικά «ναι» ή έστω «ναι, κύριε» στις ερωτήσεις που του έθετε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ σύντομης ακροαματικής διαδικασίας, η οποία διήρκησε το πολύ τρία λεπτά.

Ο γενικός εισαγγελέας Σκοτ Μπρέιντι ανέφερε, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της διαδικασίας, ότι η επόμενη εμφάνιση του κατηγορουμένου ενώπιον δικαστηρίου έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, στις 10.00 το πρωί.

Στον κατηγορούμενο απαγγέλθηκε σήμερα επισήμως το κατηγορητήριο σε βάρος του, εκείνος επιβεβαίωσε ότι κατανοεί τις κατηγορίες και θα παραμείνει προφυλακισμένος χωρίς το δικαίωμα καταβολής εγγύησης, είπε ο Μπρέιντι.

Σε βάρος του Μπάουερς απαγγέλθηκαν 29 κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων επισύρουν την θανατική ποινή. Ο 46χρονος σκότωσε 11 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 6, μεταξύ αυτών 4 αστυνομικούς.

Στο δικαστήριο υπήρχε ενισχυμένη αστυνομική παρουσία, όπου είχαν αναπτυχθεί στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας με αστυνομικά σκυλιά και σκοπευτές έξω από το κτίριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ