Τυνησία: Εννέα τραυματίες από επίθεση γυναίκας καμικάζι στο κέντρο της Τύνιδας

Τυνησία: Εννέα τραυματίες από επίθεση γυναίκας καμικάζι στο κέντρο της Τύνιδας Facebook Twitter
0

Επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποίησε γυναίκα, ζωσμένη με εκρηκτικά, νωρίς το απόγευμα, στην κύρια οδική αρτηρία του κέντρου της Τύνιδας, πρωτεύουσας της Τυνησίας, κοντά σε οχήματα της αστυνομίας.

Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Σοφιέν Ζαάγκ, εννέα άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων οκτώ αστυνομικοί. Προηγουμένως είχε ακουστεί μια ισχυρή έκρηξη στο κέντρο της πόλης, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Wataniya αναφέροντας στη συνέχεια πως είχε πραγματοποιηθεί επίθεση αυτοκτονίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, χαρακτήρισε την έκρηξη «τρομοκρατική».

Το Al Jazeera, επικαλούμενο το Radio Mosaique FM, αναφέρει πως η γυναίκα χρησιμοποίησε μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα που περιείχε μικρή ποσότητα εκρηκτικών. 

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα social media του σταθμού δείχνουν μια γυναίκα, πιθανότατα νεκρή, με σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και τον αριστερό μηρό να κείτεται στο έδαφος. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ