Tραμπ: «H συναγωγή στο Πίτσμπουρκ θα έπρεπε να φρουρείται από ενόπλους»- Ζήτησε τη θανατική ποινή για τον δράστη

Tραμπ: «H συναγωγή στο Πίτσμπουρκ θα έπρεπε να φρουρείται από ενόπλους»- Ζήτησε τη θανατική ποινή για τον δράστη Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σήμερα το «μίσος» στις ΗΠΑ αναφερόμενος στην περίπτωση του ενόπλου που άνοιξε πυρ σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 8 ανθρώπους πριν παραδοθεί. 

Μάλιστα ο ένοπλος, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία φώναζε «οι Εβράιοι πρέπει να πεθάνουν» όσο πυροβολούσε. 

Ο πρόεδρος Τραμπ ανέφερε πως το περιστατικό  δεν έχει σχέση με τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή που ισχύει στη χώρα του ενώ ανέφερε πως είναι απαραίτητη η επιβολή της θανατικής ποινής σε τέτοια εγκλήματα.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της παρουσίας ένοπλης φρουράς σε συναγωγές και εκκλησίες. «Αν υπήρχε ένοπλη φρουρά μέσα θα μπορούσαν να τον σταματήσουν», είπε σε δημοσιογράφους.

Ο Τραμπ επισήμανε ότι «είναι ένα φοβερό, φοβερό πράγμα το τι συμβαίνει με το μίσος στη χώρας μας, «κάτι πρέπει να γίνει».

Ο απολογισμός θα είναι «πιο μοιραίος» σε σύγκριση με τις πρώτε εκτιμήσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε δημοσιογράφους, προτού αναχωρήσει για μια συνάντηση με αγρότες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε επίσης υπέρ της θανατικής ποινής για τέτοιες περιπτώσεις. 

«Όταν άνθρωποι κάνουν αυτού του είδους τα πράγματα, θα πρέπει να τους επιβάλλεται η θανατική ποινή», τόνισε. 

Την ίδια στιγμή Ντόναλντ Τραμπ εκτιμά ότι οι πυροβολισμοί στο Πίτσμπουργκ δεν έχουν να κάνουν, παρά σε ελάχιστο βαθμό, με τη νόμους για την οπλοκατοχή. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι αυτού του είδους τα περιστατικά που σημειώνονται εδώ και πολλά χρόνια είναι ντροπή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, CNN, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM